– Det er trist hvis ishockey blir skadelidende for en konflikt som handler om en fotballsending

Norges Ishockeyforbund liker dårlig at TV 2 kan bli nektet adgang til ishockey-VM.

De norske iskrigerne er klare for A-VM i Frankrike. TV 2 venter fortsatt på svar om de får lov å komme.
 • Roar Lyngøy
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

– Vi ønsker ikke at noen skal bli nektet akkreditering til VM. Det ville vært uheldig, sier Ottar Eide som er generalsekretær i Ishockeyforbundet.

I begynnelsen av mai starter hockey-VM. Det er Discovery som har rettigheten til å vise mesterskapet. Ishockeykanalen TV 2, som viser både Get-ligaen og øvrige landskamper for Norge utenom VM, kan bli nektet akkreditering til VM.

Det skyldes den bitre konflikten som har oppstått i forbindelse med TV 2s FotballXtra, som viser forløpende scoringer fra Eliteserien i fotball – som Discovery har rettigheten til.

Les også

TV-krigen hardner til: Nå nektes TV 2 å vise cupen og U21-landslaget

– Trist

Nå er det full TV-krig: Eliteseriespillere- og trenere har fått instruks om at de ikke må stille i FotballXtra. Fotball Media (som selger fotballrettighetene) nekter å forhandle med TV 2 så lenge FotballXtra-konflikten ikke er løst. Og som Aftenposten skrev for noen dager siden, nektes TV 2 akkreditering i hockey-VM. Også TV-akkreditering til neste års OL kan ryke for TV 2.

Les også

TV 2 risikerer å bli utestengt fra OL

Hockeyfolket frykter dårligere mediedekning på grunn av en konflikt som de overhodet ikke er en del av, nemlig fotball og TV-rettigheter.

Ottar Eide er generalsekretær i Norges Ishockeyforbund.

– Det er trist hvis ishockey blir skadelidende for en konflikt som handler om en fotballsending, sier Ottar Eide til Bergens Tidende.

Hockeyforbundets leder sier at forbundet ikke har vært inne og «meglet» mellom TV 2 og Discovery.

– Men vi har et godt forhold til begge parter, og vi prater med begge. Vi håper og tror at dette løser seg, for vi ønsker at alle medier skal få muligheten til å dekke ishockey-VM på en god måte, sier Eide.

Det er rettighetshaver Discovery som styrer utdelingen av TV-akkrediteringer. Dermed ser TV 2 ut til å miste retten til å stille med kamerateam i hockey-VM.

Les også

Vurderer å be retten stoppe TV 2 umiddelbart

– Dersom det blir slik at TV 2 ikke får akkreditering, kommer vi fra Hockeyforbundets side til å tilrettelegge så godt som mulig på andre måter. Det er fullt mulig å lage god journalistikk også utenfor hockeyarenaen, for eksempel i tilknytning til spillerhotellet, sier Eide.

– Anslag mot pressefriheten

TV 2 reagerer sterkt på den mulige utestengelsen.

– Det er et anslag mot pressefriheten. Å bli nektet å bedrive nyhetsjournalistikk på slike arrangementer har vi aldri vært borti tidligere, sa Jan Ove Årsæther til Aftenposten 20. april. Han er nyhets- og sportsredaktør i TV 2.

Jan Ove Årsæther er nyhets- og sportsredaktør i TV 2.
Les også

Fotballforbundet reagerer på boikott-oppfordring av TV 2-program

Discovery uttalte seg slik om hvorfor de vil stikke kjepper i hjulene for TV 2:

– Vi er av den oppfatningen at TV 2 bevisst misbruker nyhetsretten for å snylte på eksklusive rettigheter. I avtalen vi har med fotballen ligger det at vi, som rettighetshaver, ikke kan vise studiosending med fortløpende høydepunkter på åpen kanal. Dette overholdt TV 2 da de selv eide rettighetene. Vi har alltid vært opptatt av å ha et godt forhold til TV 2, men før problematikken rundt nyhetsrett og deres bruk av klipp i forbindelse med Eliteserien er løst, er det ikke naturlig for oss å ha dialog med dem om tilgang til våre øvrige rettigheter, sa Espen Skoland som er kommunikasjonsdirektør i Discovery Norge.

Publisert:
 1. Ishockey-VM
 2. TV 2
 3. Ishockey
 4. TV
 5. Eliteserien

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt27177354233158
2Molde27165664362853
3Viking2714675244848
4Rosenborg27127853391443
5Kristiansund27134103539-443
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Sandnes-ordfører: – Tror hun har misforstått noe

 2. Massetesting på skole etter koronautbrudd

 3. Skrinlegger «Mongoland 2»: - Den viktigste personen i filmen finnes ikke lenger

 4. Her skjer helgevolden i Stavanger sentrum

 5. Importkongens enorme lager er igjen sprengt etter eventyrlig vekst

 6. Aberdeenflyet fra Stavanger måtte snu