Her er laget som kan knuse Norges finaledrøm

– Det blir beinhardt, sier Thorir Hergeirsson.

De franske jentene Manon Houette (f.v), Blandine Dancette og Estelle Nze-Minko jublet for seier i semifinalen i OL i sommer. Skal de nå en ny finale, er det Norge som må slås i Sverige.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Tsjekkia–Norge 24–35/Serbia-Frankrike 21–28

Etter Norges overlegne seier over Tsjekkia onsdag kveld ble det klart at Frankrike blir motstander for håndballjentene. De kvalifiserte seg for semifinale med sine 28–21-seier over Serbia samtidig som Norge feiet over sin motstander.

– Det blir beinhardt, det er det mest fysiske laget historisk sett. Vi har møtt dem en del, og vi vet det er tøffe og tette kamper. Alle som er med her vet rimelig godt hva vi går til, sier Thorir Hergeirrson om motstanderen.

Les også

En misfornøyd Thorir ga håndballjentene en ufordring i pausen: - Oppdrag utført

– Sterke defensivt

De franske jentene fikk en god start på EM med 31–22-seier over Polen. Det ble en knepen seier over Tyskland i neste kamp, før deres eneste tap i gruppespillet kom i avslutningskampen mot Nederland.

I hovedrunden er det blitt hårfine seirer over Spania og Sverige, før de med onsdagens seier over Serbia sikret annenplassen bak Nederland, og dermed møtet mot de norske jentene.

– De slipper inn veldig få mål de også. De er like som oss. De har mange sterke og hurtige spillere, og vi må virkelig forberede oss godt til å møte dem, sier Camilla Herrem til TV3.

Frankrikes toppscorer er Estelle Nze-Minko. Hun har 29 mål så langt i mesterskapet. Kun to spillere, deriblant Nora Mørk, har scoret flere.

Les også

Her gjør Norges målvakt det utrolige: - Rett i mål!

Kan møte Danmark i finalen

På spørsmål om Norges sjanser til å nå finale, var kaptein Stine Bredal Oftedal svært optimistisk.

– Jeg kan ikke si annet enn at den er stor nå. At vi går inn i en semifinale ubeseiret lover godt, sier hun.

Frankrike har aldri tidligere vunnet et EM. Deres beste prestasjon gjennom tidene er bronsemedaljer fra 2002 og 2006. Deres største bragd er gullet fra VM i 2003, og Frankrike var også motstander i den legendariske VM-finalen mot Norge i 1999, der de norske jentene tok gullet etter et ellevilt drama.

I OL-sammenheng kan Frankrike vise til sølv fra årets OL.

I den andre semifinalen møtes Danmark og Nederland. Dette er to lag Norge har god kjennskap til. Førstnevnte fra kampen i mellomspillet i det pågående mesterskapet i Sverige. Nederland fra bronsefinalen i OL i Rio–der Norge til slutt sikret medalje.

Norges semifinale sendes på TV3 fredag klokken 20.45.

  • Hør Aftenpodden Sport hvor kulturminister Linda Helleland hylles for milliondrysset over norsk idrett, og en tøffing får tøff behandling:
Publisert: