Messis fengselsdom endret – slipper med saftig bot

Lionel Messi kom ingen vei med anken, men slipper unna med en heftig smekk på pengepungen.

Lionel Messi slipper fengsel, men må ut med om lag 2,4 millioner kroner i bot etter skattesaken.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Mye har vært sagt og skrevet om Lionel Messis skatteunndragelse, som endte i en 21 måneder lang betinget fengselsdom. Spansk rettsvesen har nå endret fengselsstraffen, og ilagt argentineren en bot på om lag 2,4 millioner kroner (252.000 euro), eller 400 euro for hver dag.

Med en årslønn på astronomiske 330 millioner kroner, eller dagslønn på i overkant av 900 000 kroner, bør han uansett råd til å gjøre opp for seg.

Messi ble sammen med sin far dømt for skatteunndragelse av 4,1 millioner euro mellom 2007 og 2009. Jorge Messis dom på femten måneder bak murene er blitt endret til en bot på 180.000 euro, om lag 1, 7 millioner kroner. Begge ble dømt for å ha benyttet seg av skatteparadiser i Belize og Uruguay for å stikke unna inntekter knyttet til bilderettigheter, ifølge BBC.

Les også

Spanias store krise gjorde «Beckham-loven» uspiselig. Det ble starten på stjernenes skattetrøbbel.

Messis anke mot dommen vant aldri frem og ble avslått tidligere i sommer av spansk høyesterett, men farens fengselsstraff ble redusert all den stund han hadde betalt tilbake deler av det unndratte beløpet.

Lionel Messi hadde uansett ikke kommet til å sone fysisk bak lås og slå, gitt det spanske juridiske systemet, som sier at fengselsstraffer kortere enn to år kan sones betinget.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport: Tviler på Rosenborg, hyller Tour de France-hardhausene og slakter overgangsvinduets priser:

Publisert: