Samuelsen-innhopp mot Chelsea

Peterborough reduserte etter at Martin Samuelsen kom på banen, men klarte aldri å ryste et reservepreget Chelsea som vant søndagens FA-cupoppgjør 4-1.

Peterboroughs Lee Angol i duell med Kurt Zouma i FA-cupkampen mot Chelsea. Foto: Alastair Grant / Reuters / NTB scanpix
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Samuelsen startet kampen på benken, men erstattet Gwion Edwards i det 57. minutt på stillingen 3-0 til Chelsea. Den norske driblefanten tok plass på venstrekanten, men var ikke involvert i bortelagets redusering. Samuelsen er leid ut fra West Ham og inne i sin annen periode i Peterborough.

Les også

Seks Premier League-klubber ute av FA-cupen

Les også

Liverpool satte rekord - så gikk de på en pinlig FA-cupsmell

Antonio Conte gjorde flere endringer på laget som topper Premier League til cupkampen Peterborough. Spillere som Eden Hazard, Diego Costa og N'Golo Kanté fikk hvile, mens Kurt Zouma, Nathaniel Chalobah, Ruben Loftus-Cheek og Michy Batshuayi var i startelleveren i tredjerundeoppgjøret.

Pedro og Michy Batshuayi avgjorde nærmest kampen med sine scoringer før pause. Begge målene kom etter innlegg fra høyre. Sju minutter etter hvilen økte Willian til 3-0.

Terry utvist

John Terry startet for Chelsea for første gang siden 26. oktober, men fikk ingen god opplevelse på Stamford Bridge, tross storseier. Midtstopperen felte Peterborough-spiss Lee Angol som var på vei mot mål i det 67. minutt og fikk direkte rødt kort av dommer Kevin Friend.

Martin Samuelsen fikk en drøy halvtime mot Chelsea. Her fra landslagssamling i Berlin. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Fire minutter senere reduserte Tom Nichols etter et innlegg, uten at det truet hjemmeseieren. Med ti mann på banen og et kvarter igjen på klokken økte Chelsea til 4-1, med en plassert skudd fra 16 meter fra tomålsscorer Pedro.

Tottenham videre

Ben Davies og Son Heung-min scoret målene da Tottenham vant FA-cupoppgjøret mot Aston Villa 2–0.

Tottenham dominerte på hjemmebane, men slet med å skape de store sjansene mot Championship-laget til Steve Bruce. Etter en times spill satte Spurs-manager Mauricio Pochettino inn sin store formspiller, Dele Alli, i håp om å sette tidligere Manchester United-keeper Sam Johnstone på større prøver i hans Aston Villa-debut.

Mål ble det, men det var derimot en venstreback som fikk hull på byllen for hjemmelaget. I det 71. minutt stusset Ben Davies et innlegg fra innbytter Georges-Kévin N’Koudou i lengste hjørne. Det var waliserens første mål for Tottenham siden overgangen fra Swansea.

Snaue ti minutter senere doblet Son Heung-min ledelsen til 2–0 da han ble spilt fri innenfor 16-meteren av Moussa Sissoko.

Tottenham er dermed klar for fjerde runde i FA-cupen. Forrige sesong tok laget seg til femte runde, hvor det ble tap for Crystal Palace.

Snublet

Premier League-konkurrent Liverpool var i likhet med Chelsea stor favoritt i sin FA-cupkamp mot Plymouth, men klarte bare 0-0.

Middlesbrough vant 3-0 mot Sheffield Wednesday etter scoringer av Grant Leadbitter, Álvaro Negredo og Marten de Roon, til tross for at Daniel Ayala ble utvist etter en time. (©NTB)

Publisert: