Norske «Mål-Pål» i dansk storavis: - Benet er så hett at det må kjøles ned

Pål Alexander Kirkevold har fått kallenavnet «Mål-Pål» i danske Ekstrabladet. Det er kanskje ikke så rart. Søndag satte han rekord i Danmark med scoring i sin niende kamp på rad i serien.

Hobros Pål Alexander Kirkevold (i midten) gratuleres av lagkameratene etter sin scoring mot Horsens søndag.
  • Håvard Karlsen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

– Selvtilliten er på topp nå, sier Kirkevold på telefon fra Danmark.

27-åringen fra Re satte inn sitt seriemål nummer 11 for sesongen for Hobro, i 2–2-kampen borte mot Horsens søndag. Med det er Kirkevold toppscorer i dansk Superliga.

Les også

Mer hodebry for IOC: Innsbruck sier nei til OL

Han scoret også i sin kamp nummer ni på rad, og dermed tok han rekorden som tidligere tilhørte de danske landslagsspissene Ebbe Sand og Peter Møller.

Etter oppgjøret kom Kirkevold ut i pressesonen med en ispose rundt venstrebenet sitt.

– Benet er så hett at det må kjøles ned, sa en munter Kirkevold til Ekstra Bladet.

Hobro-trener Thomas Thomasberg er ikke i tvil om at nordmannen vil havne i en større klubb etter hvert. Han begynte også å snakke om en handel i Mohamed Zidan-klassen. Han ble solgt til Werder Bremen for 30 millioner danske kroner i 2005.

– Vi vil gjerne beholde Pål, for det er viktig for oss å ha en målscorer. Men en spiss som scorer mange mål i Superligaen, vil være interessant for klubber i større ligaer, sier Thomasberg.

Kontrakten til Kirkevold med Hobro går ut neste sommer.

– Sikkert klubber som følger meg

– Klubben er på meg og vil forlenge. Men jeg har ikke noe hastverk. Jeg har satt meg selv i en god posisjon, og det er sikkert klubber som følger meg. Det er naturlig etter at jeg har scoret 11 mål på 12 kamper, sier Kirkevold, og legger til at han ikke har tenkt så mye på hva som skjer videre.

– Jeg vet ikke om jeg signerer her, eller hva jeg gjør. Jeg blir litt stresset av å tenke på det. Klubben må nesten selge meg i vinterpausen, dersom de skal få noe igjen for meg. Det er en litt vond situasjon for begge parter, sier Kirkevold.

Spissen har Atta Aneke som agent.

– Han har fått til en del gode overganger. Han jobber veldig hardt og er veldig på nå. Det er bare fint det, sier Kirkevold.

Les også

Norsk spiss ble historisk i Danmark

24-timersutøver

Spissen har vært brennhet så langt i 2017.

– Denne sesongen har det gått på løpende bånd, med mål og suksess. Det jeg gjorde forrige sesong var greit, men det var ikke noe som skilte meg ut. Jeg fikk aldri den skarpheten jeg har funnet nå, sier Kirkevold.

Han har en god forklaring på hvorfor det har løsnet sånn nå.

– Jeg legger ned ganske mye trening utenom fellesøktene. Jeg trener hver gang jeg har muligheten, og jeg ligger hele tiden på kanten. Tidligere var det lett å bare trene og gå hjem. Nå er jeg blitt en 24-timersuøver. Jeg tenker alltid på hva som er best, med nok søvn og restitusjon, og riktig kosthold, sier Kirkevold, som mener han har blitt eldre og klokere.

– Jeg var ikke sånn da jeg var 20–21 år. Selv om jeg var profesjonell, så ble jeg distrahert av andre ting. Nå har jeg hentet inn fem-ti prosent ved å trene ekstra, spiser riktig, og sove bedre, sier Kirkevold.

Thomasberg skryter av jobben Kirkevold gjør.

– Han jobber hardt, og spiller for laget. Det tror jeg han har fått godt betalt for. Vi har jobbet med at han skal komme litt mer inn i feltet, for han har hatt en tendens til å være litt langt fra mål. Det har gjort at han har fått flere lette mål.

Kirkevold er toppscorer i dansk Superliga med sine 11 scoringer på 12 kamper. Her er han i aksjon mot Horsens Alexander Ludwig i søndagens oppgjør på Casa Arena.
Les også

For sju år siden fikk han tilbud om vaskejobb i Molde. Nå er han toppscorer i den danske superligaen.

Laget har hevet seg

Det hjelper også for spissen av Hobro har gjort det godt i den danske toppserien. Laget ligger på femteplass etter tolv serierunder.

– Forrige gang jeg kom hit, lå laget i bunnen. Treneren gikk, og det var mye kluss i styret. Vi mistet i tillegg tre poeng etter at klubben brukte en spiller som ikke var spilleberettiget. Da gikk lufta ut av ballongen, og det ble en vanskelig oppgave for klubben å holde seg, sier Kirkevold.

Laget rykket ned etter 2015/2016-sesongen, og Kirkevold gikk på utlån til Sarpsborg 08. Der ble det seks scoringer på 28 kamper.

Da han kom tilbake til Hobro, hadde laget fått en ny trener.

– Han har satt sammen et kjempebra lag. Treneren og sportssjefen har gjort en veldig bra jobb. De ti andre spillerne har også hjulpet meg å score så mange mål, sier Kirkevold, som trives i sin danske klubb.

– Det er veldig fint her. Ligaen er også jevnere i år, med mange gode lag. Midtjylland, Brøndby og Nordsjælland ser sterke ut, og jeg har god matching, sier Kirkevold.

Publisert:
  1. Fotball
  2. Dansk fotball

Mest lest akkurat nå

  1. Kvinne funnet omkommet i Haugesund

  2. – Gjester tar med seg piknikkurv og blir hele dagen

  3. Trafikkulykke på Forus - tre biler involvert

  4. Eventyrlig resultat for Sandnes Garn

  5. Stavanger-studenten Khatireh (23) flyktet fra Afghanistan: – Fikk sjokk da jeg så at Taliban var i Norge

  6. Bryne tester tidligere Stabæk-spiller