Disse kan være aktuelle som ny Start-trener

Med Start på intensiv trenerjakt lanserer vi noen kandidater som kan være aktuelle for jobben.

Alexander Axén, Glen Riddersholm og Tom Nordlie er tre trenernavn som kan være på lista til Start.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Start jakter ny hovedtrener etter at Steinar Pedersen fikk fyken fredag. Målet til ledelsen er å ha trener på plass før kampen mot Ranheim 17. oktober.

– Det forutsetter at vi finner riktig mann, sier sportslig leder Tor-Kristian Karlsen.

– Vi ser etter en sterk og tydelig leder. Vi ser etter en som kan passe de ambisjonene som vi har. Vi ser etter en som står for positiv fotball og som skaper entusiasme, sier Karlsen.

Fædrelandsvennen har satt sammen en liste med det som kan være aktuelle kandidater, ut fra det Start jakter og jobbsituasjonen til de aktuelle kandidatene. Karlsen avkreftet overfor VG at tidligere Maccabi Haifa-trener René Meulensteen og svenske Erik Hamrén er aktuelle.

Les også

Utelukker ikke at Priest fortsetter som Start-trener

Alexander Axén

Start-assistent under Benny Lennartsson i 2007. Jobber i dag som ekspert for svenske CMore.

Det er en drøy måned siden han ga seg som hovedtrener i svenske Örebro, etter at han var uenig med klubbledelsen i ambisjonene som hadde blitt satt. Siden har han fått jobb i tv-verden.

Alexander Axén har tidligere trent Örebro.

– Jeg har ingen anelse om hva som skjer i fremtiden. Jeg vet ikke hva jeg vil gjøre, men jeg er åpen for det meste.

René Skovdahl

Tidligere kollega av Tor-Kristian Karlsen og Mick Priest i Maccabi Haifa i Israel. Ifølge Romsdals Budstikke skal Skovdahl ha blitt håndplukket til jobben av Renee Meulensteen, som var hovedtrener under Karlsen.

Også Skovdahl måtte gå fra den israelske klubben i vår, og fikk fort en ny trenerjobb i FC Roskilde. Der ble han inntil nylig, da han ble byttet ut på grunn av svake resultater i den danske klubben.

Skovdahl har tidligere trent Hønefoss, samt vært assistenttrener under Ole Gunnar Solskjær i Molde og Cardiff.

Les også

Start-spillerne ble overrasket da Pedersen fikk sparken: – Ingen misnøye i spillergruppa

René Skovdahl (t.h) har jobbet sammen med René Meulensteen og Tor-Kristian Karlsen i Israel.

Brian Priske

Den tidligere Start-spilleren ble i fjor ansatt som assistenten til Ståle Solbakken i FC København, og hovedstadsklubben betalte ifølge danske BT 800.000 kroner for å løse ham fra kontrakten.

Ett år senere er Priske ferdig i klubben, etter uenigheter mellom han og Solbakken. Priske skal ha ønsket større innflytelse på avgjørelsene i den danske storklubben, og Solbakken innrømmer at samarbeidet burde vært avsluttet tidligere.

Priske spilte i Start i et halvt år i 2011, men la opp etter 15 kamper for sørlandsklubben. Han har siden vært i trenerapparatet til Midtjylland og FC København.

Brian Priske fikk et halvt år i Start-drakten før han ga seg som fotballspiller.

Etter at karrieren i FCK var over, har Priske uttalt at han godt kunne tenkt seg å jobbe i Midtjylland igjen. Til nettstedet Bold.dk uttaler han mandag at han «vurderer flere konkrete tilbud».

Priske har også et godt forhold til Jesper Mathisen.

Mick Priest

Får han jobben permanent? Får han jobben ut sesongen? Spørsmålene er verdt å stille, for Mick Priest har imponert mange siden han kom inn i klubben i sommer.

En mann som nyter stor tillit hos Tor-Kristian Karlsen, og Starts sportslige leder uttalte etter kampen mot Strømmen søndag at det ikke kan utelukkes at Priest tar jobben på permanent basis. Priest har også uttalt til Fædrelandsvennen at han i fremtiden ønsker å bli hovedtrener.

Les også

Utelukker ikke at Priest fortsetter som Start-trener

Mick Priest fikk sin første kamp som hovedtrener for Start søndag.

Tom Nordlie

Hver gang det skal ansettes ny trener i Start, dukker navnet til Nordlie opp. Han er folkehelt i Kristiansand etter sølvsesongen i 2005, og sier selv at et gjensyn med Start ville vært interessant.

Samtidig har sportslig leder Tor-Kristian Karlsen uttalt flere ganger at han liker ledertypen Tom Nordlie. Karlsen har blant annet lansert Nordlie som kandidat til landslagsjobben i Norge, og har uttalt at Nordlie er et frisk pust i den norske trenerstaben.

Les også

Jerv-sjefen om rasisme-saken: - Alvorlige beskyldninger

Glenn Riddersholm

Hovedtrener i Midtjylland fra 2011 til 2015. Han vant den danske ligaen med klubben, før han i 2015 noe overraskende trakk seg fra stillingen. Han ble senere samme år ansatt som trener for AGF, men fikk sparken i forrige uke - for å rydde plass til David Nielsen.

Midtjylland tok seriegull etter at Matthew Benham kjøpte klubben. En mann med ikke helt ulik bakgrunn som Starts nye eiere. Midtjylland har blitt kjent for å bruke data og statistikk inn i fotballen, noe Start også har begynt med.

Riddersholm ga seg i Midtjylland etter en konflikt med sportslig ledelse, hvor han skal ha vært uenig i enkelte av metodene klubben brukte.

Andre trenernavn: Dag-Eilev Fagermo hinter om en exit fra Odd. Luis Pimenta står uten trenerjobb, det samme gjør tv-ekspert Kjetil Rekdal. Kjell Jonevret er nettopp ferdig i Sør-Afrika, mens Per-Mathias Høgmo har vært uten trenerjobb siden han fikk fyken som landslagssjef.

PS. Mandag ettermiddag var det ennå ikke kommet noen avklaring rundt jobbene til assistenttrener Andreas Jenssen og keepertrener Erik Ruthford Pedersen.

Publisert: