Ekspertene peker på Liverpools store problem: – Oppsiktsvekkende naivt av Klopp

Liverpool har hatt en bekmørk måned. Nå sammenlignes Jürgen Klopp med utskjelte Brendan Rodgers.

Jürgen Klopp har hatt en tung måned som Liverpool-manager.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

– Jürgen Klopp er veldig tro mot egne ideer. Det er det som til syvende og sist vil bringe suksess til Liverpool, eller det er det som blir hans bane.

Det sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker dagen etter at Liverpool røk ut av Ligacupen.

Tapet for Leicester var betegnende for Liverpool under Klopp. Liverpool gikk fra å dominere i første omgang, til å falle helt sammen i den andre.

Og igjen slapp de inn billige baklengsmål.

– Det gjør meg kvalm å slippe inn slike mål. I dag var det en corner og et innkast. Jeg er så lei slike mål, sa Klopp etter cup-exiten.

Svakere seiersprosent enn Rodgers

September ligger an til å bli en skrekkmåned for Liverpool. De har fortsatt ikke vunnet.

Det er blitt tap for Leicester og Manchester City, og de har spilt uavgjort mot Burnley og mot Sevilla i Champions League. På disse kampene har de sluppet inn ti mål.

De svake resultatene denne måneden minner Liverpool-fansen om den bekmørke januarmåneden som ødela mye av forrige sesong. I England øker nå kritikken mot Klopp i styrke.

Flere sammenligner Klopp med hans forgjenger, den etter hvert utskjelte Brendan Rodgers.

Anført av en strålende Luis Suárez, var Rodgers nær ved å ta Liverpool til ligatittelen i 2013/2014-sesongen. De scoret over 100 mål, men tapte likevel på målstreken for Manchester City. Ettermælet til Rodgers ble imidlertid sterkt svekket av den nedadgående kurven som fulgte.

Brendan Rodgers fikk etter hvert mye kritikk som Liverpool-manager.

Siden Klopp tok over som manager for snart to år siden, har han vunnet 50 prosent av kampene. Etter like mange kamper hadde Rodgers en seiersprosent på 54,6.

– Liverpools forsvarsspill er latterlig, og de er ikke noe bedre under Jürgen Klopp enn de var under Brendan Rodgers, mener tidligere storscorer og nåværende BBC-ekspert Alan Shearer i en spalte i The Sun.

– Oppsiktsvekkende naivt av Klopp

En fellesnevner med den vonde rekken med kamper i januar, er at Sadio Mané er utilgjengelig. Det er likevel forsvarsspillet som pekes på som Liverpools mest alvorlige problem.

Liverpools tidligere stopperkjempe Jamie Carragher er blant dem som har latt seg forundre av Liverpools gjentagende forsvarstrøbbel.

– Hva er det de driver med på treningsfeltet? spurte han tidligere i sesongen.

Også den tidligere Manchester United-profilen Roy Keane har vært svært kritisk til de enkle målene Liverpool slipper inn.

– Disse målene er Liverpool i et nøtteskall, og det er derfor de ikke kommer til å vinne noe, sa Keane tidligere denne måneden.

Jamie Carragher har vært kritisk til Liverpools defensive opptredener.

Liverpool forsøkte å hente Southamptons midtstopper Virgil van Dijk denne sommeren, men lyktes ikke. Mange regnet med at de da ville vende blikket mot andre alternativer. Men da overgangsvinduet stengte, var ingen ny stopperkjempe kommet på plass.

– Oppsiktsvekkende naivt av Klopp, mener Alsaker.

Han trekker frem tre årsaker til Liverpools forsvarstrøbbel:

  • De har for dårlige forsvarsspillere.
  • De spiller en type fotball som avslører disse forsvarsspillerne.
  • Det roteres for mye i de bakre rekkene.

– Når du ikke har det mannskapet bak du bør ha, kan jeg ikke skjønne at oppskriften på stabilt forsvarsspill er å bytte på spillere og keeper i hver kamp, sier Alsaker.

– Toppnivået er fantastisk

Når det kommer til Rodgers-sammenligningen, peker han på at den tidligere Liverpool-manageren hverken hadde navnet eller autoriteten Klopp har.

– Klopp har lykkes med en tilsvarende klubb (Borussia Dortmund, journ.anm.), de feide over topplagene forrige sesong, og toppnivået er fantastisk selv uten en verdensklassespiss som Suárez. Der er det fremgang og utvikling. De spiller en type fotball som er veldig underholdende, sier Alsaker.

TV 2-eksperten tror ingen managere har bedre forutsetninger til å lykkes i Liverpool enn Klopp, men at de til syvende og sist må vinne noe.

– Da må de slutte å slippe inn så mange mål. Men Klopp er Klopp og står på sitt. De beste managerne står og faller med sitt prosjekt.

  • Hør Tom Nordlie fortelle om da han måtte «flykte» fra 200 medlemmer fra Klanen på trening på Valle:
Publisert: