Uniteds stjerneskudd scoret etter to minutter i landslagsdebuten: - For et eventyr

Oppturen fortsetter for Manchester Uniteds stortalent Marcus Rashford (18).

Marcus Rashford feirer sitt første England-mål etter å ha sendt hjemmelaget i ledelsen på Wembley.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

England – Australia 2-1

Det har vært en eventyrlig sesong for 18 år gamle Marcus Rashford. Han har i ung alder spilt seg inn i startoppstillingen hos klubblaget, han har senket Arsenal og Manchester City og han har blitt kalt opp til sin første landslagstropp.

Les også

Solskjær tror Mourinho kan hente Ronaldo tilbake til United

Tredje yngste målscorer

Fredag kveld nådde han en ny milepæl. Allerede 139 sekunder ut i landslagsdebuten mot Australia på Stadium of Light i Sunderland scoret 18-åringen og sendte hjemmelaget i ledelsen. Rashford kombinerte med Manchester City-spiller Raheem Sterling, og da ballen falt ned i føttene hans innenfor 16-meteren, var han klinisk og banket ballen i nettet.

-For et eventyr, ropte TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Les også

Zlatan hyller Mourinho: - Jeg har tatt mitt valg

— Dette er drømmer som blir til virkelighet. Det er vel bare tre måneder siden dette var noe som ikke fantes i Rashfords villeste fantasi. Makan til kometkarriere har jeg nesten aldri sett, fortsatte han.

Wikestad kunne også informere om at Rashford er den yngste debutanten som har scoret for England, og at han nå er landets tredje yngste målscorer, kun slått av Wayne Rooney og Michael Owen.

Rooney-suser og selvmål

Han har dermed også lagt inn en god søknad for å få plass i den endelige troppen som reiser til EM i Frankrike i juni. Rashford kjemper om spissplassene med blant andre Harry Kane, Wayne Rooney og Jamie Vardy, og veien ble enklere for 18-åringen etter at Daniel Sturridge ble satt ut av spill med skade.

Etter 56 minutter doblet England ledelsen. Jordan Henderson spilte ballen ut mot venstrekanten. Marcus Rashford lot ballen gå og Raheem Sterling overtok. Han spilte fri Wayne Rooney, som fra 18 meter hamret ballen utagbart i nettaket.

Marcus Rashford scoret kampens første mål. Etter 62 minutter ble han byttet ut til stående applaus fra det engelske publikummet, og ble senere kåret til Englands beste spiller.

Englands innbytter Eric Dier skapte spenning i kampen da han stanget ballen i eget nett og sørget for at Australia reduserte til 2-1 etter 75 minutter. Men Australia klarte ikke score ett mål til, og dermed ble det seier for England i Sunderland.

Publisert: