Nå har Marthe Kristoffersen bestemt seg

— Jeg har tatt en beslutning, sier 26-åringen om sin egen fremtid som langrennsløper.

SATSER VIDERE. Marthe Kristoffersen har bestemt seg for at hun vil satse videre i langrennssporet. Neste sesongs store mål er VM i Lahti.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

TRONDHEIM (adressa.no): Kristoffersen har tatt en avgjørelse etter at hun vurderte å legge opp etter sesongen. Nå går hun «all in» for VM-plass i Lahti.

Etter å ha gått inn til NM-gull i slutten av mars vurderte Marthe Kristoffersen å legge skiene på hylla. Nå har hun bestemt seg for å fortsette. Og målsetningen er klar.

Fikk du med deg denne saken?

Les også

Langrennshåp (24) legger opp: - Jeg skjønner folk er overrasket

— Jeg har tatt en beslutning. Jeg skal fortsette og går «all in» for VM, sier hun til Adresseavisen.

Meråker-løperen har slitt tungt de siste sesongene. Også denne vinteren har det gått trått, helt frem til NM del to på Beitostølen. Da tok hun NM-gull på lagsprint sammen med Kathrine Harsem.

Sykdomsplaget

Med fire runder med antibiotika etter jul sier det seg selv at det er vanskelig å prestere på toppnivå. Kristoffersen hadde det periodevis så tungt at hun var bestemt på å gi seg med langrenn midt i sesongen.

Så angret hun og kom tilbake i godt slag i slutten av mars. Men selv om det ble NM-gull, var hun ikke sikker på at hun kom til å fortsette.

Veldig mange har lest denne saken de siste dagene:

  • Det er vanskelig å ha noen klar plan mot sykdom, men jeg skal inn og sjekke mandlene. Marthe Kristoffersen
Les også

Stempler NM-avslutning som fyllefest: - Utøveren lå og sov i snøen. Da vi vekket ham, kastet han opp flere ganger.

Nå er tenkepausen over. Mens hun i fjor var forsiktig på trening, vil hun trykke til tøffere nå i jakten på en VM-billett i Lahti.

— Jeg har ikke spikret planene, men i toårsplanen fra i fjor skulle jeg bruke denne sesongen på å komme tilbake. Jeg skulle trene litt mindre og ha litt mindre fart. Nå blir det «all in». Jeg skal ikke holde så mye tilbake. Jeg skal ikke drøye like lenge som i fjor med hardtrening.

- Hva skal du gjøre for å holde deg frisk?

— Det er vanskelig å ha noen klar plan mot sykdom, men jeg skal inn og sjekke mandlene. I tillegg har jeg noen tiltak for å styrke immunforsvaret. Det går på vitaminer og slike ting. Veldig enkelt, men det handler om å være veldig bevisst på de små tingene.

Ble vraket

Etter sviktende resultater ble Kristoffersen vraket fra landslaget etter Falun-VM. Hun har takket Ole Morten Iversen, far til Emil Iversen og svenske Charlotte Kallas nye trener, for at hun fortsatt går på ski. Iversen var den som sammen med Kristoffersen satte opp treningsprogrammet for denne sesongen.

Hvordan samarbeidet blir med Iversen kommende år er uklart, ettersom han er ny svensk landslagstrener.

Les også

Faren til Norges nye skistjerne skal trene Kalla

— Vi er ikke ferdig med evalueringen ennå. Jeg er veldig fornøyd, så får vi høre om han er det, sier Kristoffersen om mannen som har hjulpet henne tilbake.

Adresseavisen lyktes ikke å få kontakt med Ole Morten Iversen onsdag ettermiddag.

Var et kjempetalent

Ettersom hun er ute av landslaget, må Kristoffersen klare seg ved hjelp av private sponsorer. Hun har mistet én sponsor og jobber for å skaffe nye. Om hun ikke skulle lykkes med å nå VM-målet, er det uvisst om hun fortsetter ytterligere et år.

— Da må jeg i vurderingsboksen igjen. Det er dette året jeg ser for meg først og fremst.

- Vil du være fornøyd med å komme til VM eller har du resultatmål?

— Jeg skal være veldig forsiktig med å løfte målsetningene for høyt. Jeg vil få ut mitt beste.

Marthe Kristoffersen var lenge regnet som et av verdens største langrennstalenter. Allerede under VM i Liberec i 2009 var hun ankerkvinne på det norske laget. I 2012 ble hun nummer fem totalt i Tour de Ski.

PS: Landslagssjef Vidar Løfshus forteller til Adresseavisen at trenersituasjonen for kvinnelandslaget fortsatt er uklart. Egil Kristiansen og Roar Hjelmeset har fortsatt ikke signert nye kontrakter. Det er ventet en avklaring under skiforbundets pressekonferanse i forbindelse med landslagsuttaket førstkommende mandag.

--------------- Sjekk ut ukens utgave av Adressa-sportens podcast:

Publisert: