Filip Ingebrigtsen er best i Europa, men bare lillebror er EM-favoritt

Jakob Ingebrigtsen er storfavoritt til nytt EM-gull i terrengløp U20, men bronsevinneren på 1500 meter fra VM og Europas beste på distansen i 2017, Filip Ingebrigtsen, tror ikke på suksess i terrenget.

Godt å starte med en rolig bassengøkt etter fire uker i høyden i USA, fra venstre Henrik, Filip, Jakob og Camilla Ziesler.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

SANDNES: Filip og comeback-Henrik skal først og fremst hjelpe Norge til en god plassering i Slovakia.

– Terrengdistansen under EM er over 10 kilometer (10.180 meter). Det er langt for meg, det blir slitsomt og jeg vinner ikke, men jeg har lyst til å springe godt, sier Filip Ingebrigtsen til Aftenbladet.

– Vi trener mye kapasitet for tiden, mye mengde, sånn sett passer terreng-EM godt. Jeg letter litt frem mot løpsdagen 10. desember, men kommer ikke til å presse meg med fare for å ødelegge banesesongen, understreker 24-åringen.

Les også

Frisk Filip Ingebrigtsen har tatt igjen lillebror Jakob

Best i Europa på to distanser

Han topper listen over Europas beste 1500-meterløpere i 2017, ingen andre matchet 3.32,48 fra Diamond League i Monaco 21. juli.

I tillegg topper han Europa-listen på én engelsk mil, 1609 meter, med 3.53,23.

Eldstebror Henrik rakk å gjøre ett løp før skaden og er nummer fire med 3.53,79. For ikke å snakke om Jakob som bare 16 år gammel presterte 3.56,29 og er sjuendemann på seniorlisten.

Jakob er i tillegg nummer 24 på seniorlistene på 5000 meter og nummer 9 på 3000 meter hinder.

Målet er naturlig: Å bli enda bedre i 2018.

Les også

Ingebrigtsen-konkurrent pågrepet i dopingsak

Fire uker trening i over 2000 meters høyde i Flagstaff, Arizona, ble avsluttet for fem dager siden og er første alvorlige periode på veien til banesesongen og EM i Berlin i august.

Tester bedre og bedre

Jakob, Filip og Henrik hadde med klubbvenninne i SI, Camilla Ziesler, under oppholdet, den lovende 17-åringen er med i Gjert Ingebrigtsens treningsgruppe, men hun deltar ikke under terreng-EM i Samarin et par mil sør for Slovakias hovedstad, Bratislava.

Filip forteller at oppholdet i USA gikk på skinner, ingen uhell, ingen sykdom og resultater som viser at alle ligger godt foran tilsvarende nivå for ett år siden.

Les også

Jakob Ingebrigtsen: - Jeg måtte bare ha kake, bolle og brus

– Jeg var ganske mye foran rent fysisk. Mye gikk bedre enn i fjor da jeg dro hjem skadet etter to uker.

Holdt skade hemmelig

– Vi holdt det for oss selv, ville ikke ha uro, og heldigvis leget skaden seg fort, forteller 24-åringen og tilføyer at mandag, tirsdag og delvis onsdag denne uken har gått med til å få høyden og i alt 13 timers flyreise ut av kroppen. Phoenix, Dallas, London, Sola i flysetet og ni timer tidsforskjell kjennes.

– Vi var i bassenget den første økten etter at vi landet på Sola, så litt rolig et par dager, men nå er vi oppe på normale mengder. Skjønt jeg merker at kroppen er litt tung ennå.

Les også

Jakob Ingebrigtsens andre gull gjorde treneren helt skjelven

– Det viktigste når du kommer hjem, er å passe på at du ikke blir syk, understreker Filip Ingebrigtsen som har hatt sin dose sjukdom på veien til toppen.

– Hvor mye bedre kan du bli?

– Du kan alltid bli litt bedre, erfare og lære og knipe bitte litt her og bitte litt der. Og være smart. Dessuten skal du ha litt flaks, sier Filip Ingebrigtsen som opplevde at yngstebror Jakob var fryktelig god i USA.

Les også

Team Ingebrigtsen retter blikket mot EM i Berlin: – Det blir en kamp om hvem som skal løpe hva

– Han blir snart umulig å slå, og EM i terrengløp skal han vinne. Han slo alle for ett år siden, og de som var nærmest, er for gamle nå, forklarer Filip.

Eldstebror Henrik gjør come back i seniorløypa og løper sammen med Filip.

– I Flagstaff viste Henrik at han er langt fremme etter skaden, og han er ikke den som holder igjen selv om det av og til kunne vært fornuftig, smiler Filip.

Publisert: