Solskjær: - Akkurat nå er United et lag uten selvtillit

Molde-sjefen kan få drømmemøte mot gamleklubben i februar.

Molde er videre i Europa League uansett resultat mot Ajax torsdag. Foran de siste gruppekampene kan Ole Gunnar Solskjær i teorien møte Manchester United i 16-delsfinalen i februar.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

AMSTERDAM (Rbnett): Han har mest lyst til å vinne mot en svakere motstander, men Ole Gunnar Solskjær innrømmer at det ville vært en drøm å møte Manchester United i 16-delsfinalen i Europa League i februar.

— Det kan jo ikke bli større enn å få United på Aker stadion. Bare at en sånn kamp er teoretisk mulig forteller at vi kan være stolte av oss sjøl. Vi ligger foran Ajax i vår pulje mens PSV ligger foran United i den gruppa. Og så er PSV ranket foran Ajax i Nederland akkurat nå. Det sier en del om prestasjonene til Molde-laget denne høsten, sier Solskjær til Rbnett før torsdagens kamp i Amsterdam.

- Vil du egentlig ha et storlag som garantert fyller Aker stadion til fotballfest, eller vil du helst ha et svakere lag som gir større sjanse for seier?

— Vi har lyst til å vinne gruppa og feire den triumfen torsdag kveld, da må vi ta poeng mot Ajax. Økonomisk betyr første- eller andreplass i gruppa en del millioner kroner. Sportslig er ikke forskjellen så stor fordi det er så mange lag i potten uansett. Det beste laget trenger ikke vinne alle gruppene, Borussia Dortmund ligger for eksempel på andreplass nå. Spillerne fortjener fullsatt stadion uansett trekning.

Les også

Tidligere Chelsea-rebell ut mot Mourinho: - Han er ferdig som trener

Les også

«Klopp får ordinære spillere til å sprudle, mens van Gaal får sine gigantkjøp til å se ordinære ut»

— Hvor spesielt ville det blitt for deg personlig å møte Manchester United?

— Det blir en veldig hypotetisk tanke foreløpig. Men den mest surrealistiske opplevelsen jeg har hatt var å stå på Old Trafford som manager, mens 70.000 United-supportere ropte sangen min gjennom hele kampen for å få meg til å vinke til dem. Og jeg måtte være profesjonell og huske at jeg jobbet for Cardiff. Det er klart det er spesielt, sier Solskjær.

Han var spiss på Alex Fergusons gylne årgang på 90-tallet. Nå ligner ikke den gamle storheten på seg sjøl, og exiten fra Champions League tirsdag var et nytt slag for baugen.

Les også

Presset øker på Louis van Gaal: - Redder seg på grunn av ryktet

— Akkurat nå er United et lag uten selvtillit, bevegelse og kreativitet. Men Premier League har aldri blitt vunnet i desember, og Leicester blir helt sikkert ikke seriemester. Jeg håper United er med i mai.

- Er årets utgave av Manchester United den svakeste siden du var i klubben?

— Det er mange årsaker til at prestasjoner blir som de blir. Jeg sitter på utsida og har ikke lyst til å kritisere. Det overlater jeg til dem som har sett laget i flere kamper enn jeg har gjort, sier Ole Gunnar Solskjær.

Molde møter Ajax i siste kamp i gruppespillet torsdag klokka 19. Trekninga av 16-delsfinalen skjer mandag klokka 13. De tolv gruppevinnerne i Europa League blir seedet sammen med de fire beste treerne i Champions League. Disse blir seedet i trekninga mot de tolv toerlagene i Europa League og de øvrige fire treerlagene i Champipons League. Hvilke tolv lag Molde kan møte 18. og 25. februar er derfor ikke klart før de siste kampene er ferdigspilt klokka 23 torsdag.

Publisert: