Knust Didrik Tønseth stormet ut av stadion

Ville ikke snakke med pressen etter begredelig renn.

Didrik Tønseth skuffet stort i mandagens renn.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

LENZERHEIDE/OSLO: Didrik Tønseth tok en brukbar niendeplass i søndagens Tour de Ski-renn. Men mandagen ble en stor skuffelse for trønderen.

Han kom i mål helt nede på en 44. plass, hele fire minutter bak vinneren Dario Cologna. Det etter å ha startet bare ett minutt bak teten.

Trønderen tok resultatet tungt. Han nektet å snakke med pressen og forlot stadion.

Vidar Løfshus forteller at landslagsledelsen ikke har noe klart svar på hvorfor Tønseth presterte så dårlig.

– Det er et veldig stort spørsmålstegn. Han er den som varierer absolutt mest i prestasjonene. Det er noe som tydeligvis ikke funker for ham, sier Løfshus til Adresseavisen.

Les også

Møtte landslagsledelsen: Dette er Northugs plan frem mot OL

– Stekepanne i fleisen

Tønseth startet etappen rundt 10 sekunder bak lagkamerat Hans Christer Holund, som er kjent for å være sterk på denne distansen. Landslagstrener Tor Arne Hetland mener Tønseths prestasjon må sees i sammenheng med utgangspunktet.

– Didrik visste at hvis det skulle være håp, måtte han være med på bakskiene til Holund og den gruppen der. Han åpnet knallhardt og fikk vel en «stekepanne i fleisen» etter en stund. Da er det ikke noe energi og trykk å gå med. Han prøvde, og mislyktes med det, sier Hetland.

Les også

Uhrenholdt Jacobsen bryter Tour de Ski

Landslagstreneren fikk også spørsmål om Tønseth kommer til å trekke seg fra Tour de Ski. Hetland svarte at de «måtte komme seg vekk fra stadion» før de tok en endelig beslutning.

– Vi skal ta en runde med utøverne nå. Men planen er at alle mann reiser til Oberstdorf. Der er det noen som kan vinne både sprinten og 15-kilometeren, sier Hetland.

På spørsmål om han er bekymret for noen av løpernes form, svarer Hetland kontant «nei».

– Den eneste vi gjerne skulle sett litt skarpere er Sjur (Røthe, journ.anm.), legger han til.

På kvinnesiden har Astrid Uhrenholdt Jacobsen reist hjem for å prikke inn OL-formen.

Publisert: