Stefan Johansen storspilte og scoret mot Tetteys lag

Fulham vant borte mot Norwich og drømmer om opprykk.

STORSPILL: Stefan Johansen scoret for Fulham i fredagens 2-0-seier over Norwich (arkivfoto).
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Stefan Johansen briljerer i Fulham. Fredag banet han vei for 2-0-seier ved å score det første målet i bortemøtet med Alexander Tettey og Norwich.

Vardø-gutten fant nettmaskene etter 66 minutters spill på Carrow Road. Han pirket inn 1-0 på en returball fra Norwich-keeper Angus Gunn, som i forkant hadde slått unna et hodestøt fra Aleksandar Mitrovic.

Bare fire minutter senere doblet Tom Cairney til 2-0.

Med trepoengeren lever fortsatt Fulhams håp om direkte opprykk til Premier League. Laget ligger på tredjeplass og er sju poeng bak tabelltoer Cardiff i mesterskapsserien. Klarer ikke Fulham å tette luken, vil londonerne være en av favorittene i opprykkskvalifiseringen.

Les også

Ronaldo-statue ble hånet og latterliggjort. Nå har kunstneren gjort et nytt forsøk.

Knallform

Johansen og co. er ubeseiret i hele 17 strake ligakamper. Fasiten viser 13 seirer og fire uavgjorte, og forrige tap kom helt tilbake i midten av desember. Fotballen manager Slavisa Jokanovic har innført i Fulham imponerer mange.

– Alt vi kan gjøre akkurat nå er å spille god fotball, prøve å finne en stil som vinner oss kamper og forsøke å gjøre supporterne fornøyde. Mange lag ønsker en lykkelig slutt på sesongen, men vi skal kjempe for det, sa Jokanovic.

I den ubeseirede perioden har Craven Cottage-klubben slått alle de andre lagene i topp seks. Til tross for den knallsterke formen blir det tøft å ta igjen Cardiff. Waliserne tok sin åttende strake seier med 3-1 hjemme mot Burton fredag. Martin Samuelsen ble sittende på benken for gjestene, som ligger nest sist på tabellen.

– Vi har troen på at vi kan klare å ta dem igjen i innspurten, men det er ikke opp til oss. Cardiff er solide dem også, men nå får de den der rekka vi har møtt med gode lag som Aston Villa, Wolverhampton, Sheffield United og Derby. Vi kan bare vinne våre kamper, og vinner vi to og de taper to, er vi der oppe. De føler nok litt press der de ligger, sa Johansen under landslagspausen.

Les også

Hevder snusbruken har eksplodert i britisk fotball: – Spillere bøtelegges med over 100.000 kroner

Tettey var tilbake

Alexander Tettey var for øvrig tilbake for Norwich fredag. For to uker siden ble han fraktet av banen på båre med en tilsynelatende alvorlig fotskade.

Norwich-manager Daniel Farke fryktet det var en karrieretruede skade, men heldigvis slapp Tettey unna med skrekken og gikk kun glipp av én ligakamp.

TAPTE: Alexander Tettey (i gult) og Norwich kom til kort mot Fulham og Floyd Ayite.

31-åringen ble byttet ut etter 77 minutter i fredagens oppgjør.

Senere lørdag fulgte ligaleder Wolverhampton opp seirene til Cardiff og Fulham ved å vinne 2-1 borte mot Middlesbrough. Hélder Costa og Ivan Cavaleiro gjorde gjestenes mål mellom det 32. og 37. minutt.

Wolves måtte avslutte kampen med ni mann. Først fikk bortelaget Ruben Neves utvist for sitt annet gule kort etter 56 minutter, og et kvarter senere led Matt Doherty samme skjebne.

Først fire minutter på overtid greide Middlesbrough å utnytte overtallet med to mann mer på banen. Patrick Bamford reduserte til 1-2, men scoringen kom for sent i jakten på en utligning.

Med én kamp mer spilt topper Wolverhampton tabellen seks poeng foran Cardiff. Om en uke møtes de to tetlagene i den walisiske hovedstaden.

(©NTB)

Publisert: