- Skulle ønske sesongen var over

<p>Veigar Páll Gunnarsson har blitt sendt hjem fra landslaget, blitt beskyldt for filming og står i sentrum av Norges-historiens mest omtalte overgang.</p>

VPG
  • Marius Vik
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 11 år gammel

VALLE: Veigar Páll Gunnarsson leder som normalt poengligaen i eliteserien, og ser for fjerde gang ut til å bli den beste poengplukkeren i Norge. Det er imidlertid det eneste som er normalt for den rolige islendingens del.

2011 har vært et fotballår utenom det vanlige for Veigar Páll Gunnarsson. Helst hadde han sett det ferdig allerede.

— Hvis jeg visste vi havnet på medaljeplass hadde jeg bare villet spole over de resterende kampene og tatt meg en lang ferie. Kroppen er sliten, hodet er trøtt og det har vært veldig mye å tenke på. Sesongen har vært veldig tung, og det hadde vært veldig deilig bare å være ferdig med den.

Statistikksenter Eliteserien:

Stressplager

Aftenposten møter den islandske ballkunstneren inne i kantinen på Valle dagen etter at anmeldelsen mot Stabæk, Vålerenga og tre av deres nøkkelpersoner er sendt til doms- og sanksjonsutvalget. Gunnarsson har gått hele løpet med skrivende og filmende presse, og får endelig tid til en liten matbit. Den overstekte burritoen ser imidlertid like sliten ut som Gunnarsson selv føler seg akkurat nå.

- Jeg har hatt mye vondt i det siste, blant annet måtte jeg spille de siste to kampene med betydelige ryggsmerter.

— Ortopeden min mener det er på grunn av stress. Ikke bare ryggen, nylig fikk jeg en låsning i nakken, og jeg har slitt med stivhet i låret - plager som jeg aldri har hatt tidligere.

Stabæk-legenden bøyer seg over matfatet, og utstøter et halvkvalt sukk. Veigar Páll Gunnarsson er lei. For snaut to måneder siden ble han sendt hjem fra det islandske landslaget som følge av brudd på alkoholreglene. Da han kom hjem startet beskyldningene om at han filmet på fotballbanen – og overgangssagaen ser ikke ut til å stoppe med det første.

— Jeg gleder meg veldig til 2012, innrømmer han.

— Du må heller ikke glemme at jeg har kommet til en ny klubb, men nye folk rundt meg, et nytt spillesystem, samt en ny trener. Jeg har ikke fått prestert slik jeg kan, men forhåpentligvis blir det mye bedre neste år.

Søvnproblemer

Han vil likevel ikke klage, og kritiserer ikke klubbene som har fått ham midt i den kraftige stormen. Likevel innrømmer islendingen at oppstyret har påvirket ham mer enn hva som godt er.

— Jeg er emosjonell, og reagerer lett på ting jeg ser eller hører. Jeg er ikke skrudd sammen sånn at jeg bare kan gi blaffen i ting, og selv om jeg har det ok, så har jeg hatt det bedre. I den siste tiden har jeg også slitt med søvnen, innrømmer den ferske Vålerenga-spissen.

Bedre ble det ikke torsdag kveld da nyheten om påtalenemndas innstilling kom. For Gunnarsson ble det et stort sjokk.

- Det var en spesiell følelse, jeg hadde ikke trodd dette kunne skje. Det sto om bøter, politi og fengsel, først da forsto jeg alvoret i det hele.

Sjelden gladnyhet

En liten trøst fikk likevel Veigar Páll Gunnarsson da påtalenemnda kom med sin innstilling. NFF hadde tidligere uttalt at det også kunne bli aktuelt å inndra spillerlisensen til 31-åringen. Det ser ikke ut til å skje.

— Det er vel den eneste gode nyheten jeg har fått den siste tiden, men det var godt å høre. Det eneste jeg ønsker er å spille fotball, det er det som er morsomt.

Mener Veigar Páll Gunnarsson, og presser frem et fornøyd smil.

FAKTA VEIGAR PÁLL GUNNARSSON:

  • Født: 21. mars, 1980
  • Høyde/vekt: 176 cm/78 kg
  • Posisjon: Spiss
  • Klubb: Vålerenga (11 kamper/3 mål)
  • Landslag: Island (33/6)
  • Tidligere klubber: Stabæk (160/77), Nancy (5/0), KR (30/14), Strømsgodset (15/2), Stjarnan (59/14).
  • Aktuell: Påtalenemnda i NFF har anmeldt Stabæk og VIF for brudd på overgangsreglementet i forbindelse med Stabæks salg av Gunnarsson til Vålerenga i sommer. Nancy kan ha blitt snytt for rundt to millioner kroner ettersom de hadde krav på 50 prosent av inntektene Stabæk ville få for et videresalg av islendingen. Påtalenemnda mener prisen på Gunnarsson er satt kunstig lav, og at opsjonsavtalen på Herman Stengel er inngått for at Stabæk skulle beholde en større andel av overgangspengene selv.
Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering