Tottenham slo tilbake etter tabbekveld i toppkampen

Tottenhams keeper hadde en elendig dag, men Manchester City klarte ikke å holde på ledelsen.

TABBE NUMMER ÉN: Tottenham og keeper Hugo Lloris hadde sluppet inn færrest mål i Premier League før kampen. Her setter Leroy Sané inn 1-0 for Manchester City.
 • Roar Lyngøy
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

MANCHESTER CITY - TOTTENHAM 2-2

Manchester City ledet 2-0 og hadde seieren i lommen, men Tottenham slo tilbake med to sene mål og berget det ene poenget.

Dermed var det Chelsea som kunne juble aller mest lørdag, uten selv å spille. Det passet Chelsea perfekt at lørdagens toppkamp endte uavgjort, og at Liverpool tapte tidligere på dagen.

– Dette var en «déjà vu-kamp». Som tidligere i sesongen skapte vi mange sjanser, men scoret ikke nok. Vi hadde fortjent mer. Jeg synes synd på spillerne, men jeg er også stolt fordi vi spilte meget, meget bra, sier City-manager Pep Guardiola.

Les også

Her redder Rooney United med historisk scoring

Jaktet revansj

Manchester City hadde mye å revansjere etter 0-4-tapet mot Everton, og dette var en kamp som Pep Guardiolas mannskap absolutt burde vinne for å holde tritt med teten.

City var det klart førende laget før pause, og det var smått utrolig at det ikke ble mål. Men Tottenham var før oppgjøret det gjerrigste laget i Premier League (14 baklengs på 21 kamper), og det sto 0-0 ved pause.

Les også

Kristoffer Ajer debuterte for Kilmarnock

Nærmest før hvilen kom Sergio Aguero med en heading som keeper Hugo Lloris reddet, mens Pablo Zabaleta hadde noen skuddforsøk som gikk like utenfor.

To tabber på kort tid

Kun tre minutter var spilt av 2. omgang da nullen røk for Spurs. Kevin de Bruyne sendte en lang ball i bakrommet. Spurs-keeper Lloris misset i forsøket på å stupheade ballen, og Leroy Sané fikk en enkel jobb med å rulle ballen i det åpne buret.

Lloris tabbet seg ut påny etter 53 minutter. Han fomlet med ballen etter et innlegg fra Raheem Sterling, og de Bruyne kunne enkelt sette inn 2-0.

TABBE NUMMER TO: Kevin de Bruyne setter inn 2-0 etter at Tottenhams keeper roter bort ballen.

Men Spurs la seg ikke ned for å dø. Fire minutter senere reduserte Dele Alli til 1-2 da han headet inn crosseren fra Kyle Walker. Da var det full spenning igjen for de 54.402 tilskuerne på Etihad.

Hele City-leiren ropte på straffe da Sterling kom mutters alene med keeper. Han fikk en dytt av Walker og avsluttet dårlig, men dommeren vinket spillet videre. Der ble muligens City snytt for straffe.

Innbytterhelten Son

I stedet var det Tottenham som utlignet til 2-2 ved innbytter Heung-Min Son etter 78 minutter. En mulig offsideplassert Harry Kane hælsparket videre til Son, som sendte ballen i nettet.

2-2: Tottenham jubler etter Sons utligning.

City-debutant Gabriel Jesus trodde han hadde blitt matchvinner, men scoringen ble annullert for offside.

– De var bedre enn oss i første omgang og fortjente nok mer. Vi var heldige med at det sto 0-0 til pause. Vi slapp deretter inn to mål, men spillerne hadde alltid troen. Dette er et enormt stort poeng for oss, sier Spurs-manager Mauricio Pochettino.

Serieleder Chelsea (52 poeng) har hjemmekamp mot Hull søndag, en kamp de er store favoritter til å vinne. De kan med seier øke avstanden til ni poeng ned til Tottenham (46 poeng).

Les også

Liverpools gullhåp svekket etter pinlig hjemmetap

Tidligere lørdag gikk Liverpool (45 poeng) på et sjokktap (2-3) hjemme mot Swansea. Dermed kan Arsenal (44) avansere til 2. plass med seier søndag.

Publisert:
 1. Premier League
 2. Manchester City
 3. Tottenham Hotspur FC

Premier League

SVUTMP
1Chelsea129213042629
2Liverpool1384139112828
3Manchester City128222561926
4West Ham United127232314923
5Arsenal137241517-223
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Ny utrolig rekord for Haaland

 2. Storbritannia strammer inn på koronareglene

 3. Vogntog mot personbil - mann satt fastklemt

 4. Hummeren er i alvorlig krise. Det kan gå ut over det populære fritidsfisket

 5. Å fly kan være mer klimavennlig enn å ta ferge

 6. Førstestatsadvokat Harald L. Grønlien er død