Hestad: - Jeg måtte starte helt fra scratch

Åtte måneder etter den stygge bilulykken dominerer Eirik Hestad (20) på fotballbanen.

Vålerenga-kaptein Christian Grindheim og Eirik Hestad (t.h.) i duell på Ullevaal.
 • Erlend Nesje
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Vålerenga-Molde 0–1

ULLEVAAL: Hestad var banens bestemann og briljerte i lange perioder da Molde slo Vålerenga på Ullevaal. Slik han har gjort det for Molde i Europa-cupkamper i sommer.

Les også

Forren: - Vi begynner å ligne på oss selv igjen

— Det kunne gått langt verre. Det er små marginer i sånne ulykker, sier Hestad til Aftenposten.

Lille julaften i fjor: Eirik Hestad mistet kontrollen over bilen på det glatte føret og kræsjet med en annen bil. Stortalentet lå blodig og bevisstløs i vraket. Han våknet på sykehuset med nakkebrudd, hjernerystelse og to brudd i ankelen, samt flere stygge kutt i hode og ansikt.

Hestad erkjenner i dag at han var heldig som kom fra ulykken uten varige mén. Etter fire uker i sykehussengen kunne han sakte, men sikkert, starte arbeidet med å komme seg tilbake på fotballbanen.

— Jeg måtte starte helt fra scratch. Kroppen var fullstendig udugelig da jeg fikk av meg kragen som jeg hadde brukt i to måneder. Jeg trente mye alternativt, etterhvert begynte jeg å trene med ball. I starten ble det en del andrelagskamper. Det tok en stund før jeg kunne si at det lignet på noe igjen.

Les også

Rekdal: - Totalt skandale, det var helt elendig

— Fryktet du at karrièren var over?

— Nei. Akkurat da jeg våknet visste jeg ikke hva det var for noe. Da de kom inn og ga meg prognosene skjønte jeg at det var håp. Da var jeg ikke i tvil om at dette skulle gå bra.

Måtte være tålmodig

Molde-trener Erling Moe fulgte Hestad tett i opptreningsperioden.

— Eirik har jobbet knalltøft fra januar. Han har hatt en fin progresjon og vært tålmodig. Og av og til har han vært for utålmodig. Men han har vært fantastisk i treningsarbeidet, det har han alltid vært. Det som holder på å skje med Eirik nå er fantastisk.

- Hvor god kan han bli?

— Han kan bli veldig, veldig god. Jeg ser ikke hvorfor ikke han skal ta enda flere steg i årene som kommer. Det er vanskelig å si at han ender opp i Spania, det vet man aldri, men han kommer til å bli enda bedre, melder Moe.

— Jeg er helt enig med Erling! Nei da. Men holder jeg meg skadefri kan dette bli bra, sa en svært fornøyd Hestad i intervjusonen på Ullevaal.

Misfornøyd Rekdal

Like fornøyd var ikke Vålerenga-trener Kjetil Rekdal. Det var et tamt og blodfattig Vålerenga-lag som møtte den regjerende seriemesteren. Per Egil Flo sendte Molde i ledelsen etter 13 minutter. Det ble noe mer trøkk over Vålerenga etter pause. Men det var ikke nok til å ta poeng, selv om vertene hadde store sjanser i sluttminuttene.

- Førsteomgangen var totalt skandale, det var helt elendig!

Etter å ha slått Lillestrøm for en måned siden snakket Vålerenga om gullmuligheter. Men gullsnakk ble til tullsnakk. For Vålerenga har tapt tre av de fire siste seriekampene.

— Når du ligger seks poeng bak ligalederen, og det er igjen 12–13 kamper, kan du ikke si at det ikke er mulig. Men vi har ikke hatt noe fokus på det i det hele tatt, vi har sagt at vi skal bli bedre enn i fjor. Vi har ligget blant de to-tre fire beste hele tiden.

PS: Hestad-navnet og Molde er spesielt. Men Eirik Hestad er ikke i slekt med Daniel Berg Hestad. - Men vi kommer fra samme plass, sier han.

Les også

 1. Molde slo sommerslapt Vålerenga

Publisert:
 1. Eliteserien
 2. Eirik Birkelund
 3. Vålerenga Fotball
 4. Molde FK

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Stampuben er deres andre hjem: - Hadde den blitt stengt for godt, ville jeg satt meg ned og begynt å grine

 2. Spiste alene på rommet mens de andre koste seg på julebord. Nå sier hun takk for seg

 3. Ole Kallelid er død

 4. For 55 år siden kom denne eksotiske retten til Stavanger. Siden har barn og voksne landet over falt pladask for den

 5. Anita Lundekvam (25) har flyttet og selger bilen: – Vi sparer på de siste vedkubbene

 6. Slik så Bjarne ut etter joggeturen