Norsk volleyballbragd: Mol og Sørum vant storturnering

Anders Mol og Christian Sørum tok norges første seier i verdensserien på 20 år.

VINNERE: Christian Sørum (til venstre) og Anders Mol (til høyre) vant finalen i Major-turneringen i Gstaad lørdag etttermiddag.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Den norske sandvolleyballduoen Anders Mol fra Strandvik i Fusa og Christian Sørum fra Lørenskog gikk helt til topps i en av de meste prestisjetunge sandvolleyballturneringene som finnes i verden.

Med seieren i femstjernersturneringen i Gstaad (den høyest rangerte turneringen i verden), tok de også Norges første seier i verdensserien på 20 år. Norge vant med settsifrene 21–18 og 21–12.

– Det er utrolig. Helt utrolig, sa Sørum til arrangøren etter kampen.

– Det er for lenge siden et norsk lag har gått til topps. Vi er i ekstase over at vi tok Norge tilbake til toppen, la Mol til.

MEDALJE: Her posererer Mol og Sørum med volleyballpresidenten Ary S. Graca.

Blokkspill i verdensklasse

De unge nordmennene hadde en annenplass som sin beste plassering i verdensserien før lørdagens finale i Sveits.

I finalen mot spanske Gavira og Herrera, gjorde Anders Mol kanskje sin livs beste kamp i sanden.

Mol blokket ned spanjolene gang på gang, og fikk lovvord av de engelske kommentatorene på arrangørens direktesending.

– Blokkingen til Anders Mol er helt utrolig, sa kommentatoren.

Nordmannen ble kåret til årets gjennombrudd i verdensserien i fjor. Mye takket være hans enorme blokk. I finalen hadde nordmannen åtte blokkpoeng. Motstanderne hadde null.

– Dette er enormt for norsk idrett. Det ser ut som om de er på trening, sånn de spiller. De får det til å se så lett ut, sa en av kommentatorene.

Seieren gir også en finfin premieutbetaling på 40.000 dollar, rundt 330.000 norske kroner.

– Norge med en spektakulær seier. Det er utrolig. Fotball skal kanskje hjem til Frankrike eller Kroatia, men sandvolleyball skal hjem til Norge, sa kommentatorene ekstatisk.

– En gunstig motstander

Etter kampen, fortalte Mol om at de hadde trent mye mot nettopp det spanske laget tidligere. Det ble avgjørende, mener han.

– Det var en veldig gunstig motstander for oss. Samtidig gjorde vi ikke noen feil. Det er utrolig, sa 21-åringen fra Strandvik.

Med seieren ble de også tidenes tredje yngste laget som vant en turnering på dette nivået. De er også det yngste norske laget som har stått for en slik prestasjon.

– Jeg er målløs. Dette er to unge gutter som har sendt norsk sandvolleyball tilbake på tronen etter 20 år, og som gjorde det ufattelig mye kjappere enn jeg ventet og trodde at de skulle, sier trener Kåre Mol til NTB. Han er også far til Anders.

– For et snaut år siden var de ranket så dårlig at de ikke fikk være med i VM. Nå gjør de et nytt hopp på verdensrankingen og tar seg inn i tetsjiktet.

Publisert: