Svært svakt Rosenborg reddet poeng etter utvisning

Frustrert Bruttern byttet to ved pause.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

FOSSHAUGANE: Rosenborg leverte årsverste de første 70 minuttene borte mot Sogndal, og var på vei mot et fullt fortjent nederlag.

Men da Hannu Patronen fikk sitt andre gule etter å ha feid vekk beina under Jonas Svensson klarte RBK-spillerne endelig å ta tak i kampen.

Anders Konradsen utlignet til 1-1 da han headet inn en praktcorner fra Gudmundur Thorarinsson. Det reddet et poeng RBK lenge så ut til å være sjanseløse på.

Se høydepunktene fra kampen øverst i saken!

Les også

Målgarantisten Moussa sikret TIL-seier

Les også

Salvesen sendte Sør Arena til himmels etter sen utlikning

Les også

To Abdullahi-mål sørget for Viking-seier i dramatisk derby

Overrumplet

Allerede før ti minutter var spilt fikk Rosenborg seg en skikkelig nesestyver. Gilbert Koomson slo en utoverskrudd corner fra Sogndals høyreside. Jørgen Skjelvik maktet ikke ta ut Babacar Sarr på første stolpe, og Sogndal-spilleren kunne styre ballen via baken til Christian Gytkjær og i nettet.

Babacar Sarr gir Sogndal ledelsen mot RBK.

Det var i det hele tatt en skrekkelig start på kampen for Rosenborg. Sogndal-spillerne var på dem som klegger, og bortelaget maktet ikke få i gang noe som helst offensivt spill den første halve omgangen.I stedet var det hjemmelaget som var gode på å bryte og sette i gang overganger. Rosenborg så ut som et lag tilhørende på nedre halvdel av tabellen.

Ikke i nærheten

Ingebrigtsens utvalgte skapte null, niks og ingenting – og det nærmeste man var å kunne notere en målsjanse første halvtimen var da Tore Reginiussen, etter nettopp 30 minutter, forsøkte å skru ballen i vinkelen fra tjue meters hold. Ballen endte imidlertid metervis over mål.

Etter 38 minutter kom RBK til en aldri så liten overgangsmulighet. Fredrik Midtsjø plukket opp ballen etter en duell midt på banen, og sendte av gårde en stikker til Mike Jensen i mellomrommet. Dansken hadde mulighet til å sende ballen videre til Elbasan Rashani, men fyrte i stedet av selv fra rundt 16 meter. Skuddet spratt til side for mål.

Like før pause kunne Sogndal satt nummer to for dagen. Koomson vendte vekk en meget svak Jørgen Skjelvik midt på banen, og dro i vei med et solid løp inn mot Rosenborgs femmeter. Avslutningen ble imidlertid blokkert, og det endte med corner.

Tok grep

I pausen kunne Kåre Ingebrigtsen egentlig byttet ut hele laget, uten at noen hadde hatt grunn til å føle seg forulempet. Han nøyde seg imidlertid med to bytter, og tok ut Skjelvik og Rashani, som begge leverte prestasjoner på nederste hylle de første 45 minuttene.

Inn kom Alex Gersbach og Matthias Vilhjalmsson, og Rosenborg la om til 4-2-4-formasjonen laget tyr til når alt går dem imot.

Det ble litt mer tempo på Rosenborg-laget, men det var fortsatt langt fra presist alt som skjedde med ballen.

Sogndal fortsatte ufortrødent med det aggressive presset, og de fremprovoserte feil på feil. Drøyt ti minutter ut i den andre omgangen kunne det resultert i ny scoring. Lars Christian Kjemhus fyrte løs fra distanse, og ballen smalt i tverrliggeren bak André Hansen.

Da timen var spilt gjorde Ingebrigtsens Rosenborgs tredje og siste bytte, og satte inn Gudmundur Thorarinsson for Yann-Erik de Lanlay. Virkelig ingenting å si på det heller.

Les også

Ranheim ydmyket på hjemmebane

Les også

Årets første poengtap for Levanger

Sogndal-utvisning

Halvveis ut i den andre omgangen skulle Rosenborg få en aldri så liten livline. Jonas Svensson forserte på høyresiden og var på vei ned til dødlinjen. Sogndals Hannu Patronen var altfor seint ute, og meiet RBK-backen ned. Det ble belønnet med et fortjent gult kort, og Patronen, som fikk et noe strengt gult kort også før pause, ble utvist.

MÅLSCORER: Anders Konradsen reddet poeng for Rosenborg da han utlignet til 1-1 mot Sogndal.

Det utnyttet Rosenborg, som fikk en corner fra venstre da 70 minutter var spilt. Innbytter Thorarinsson slo et perfekt hjørnespark, og Anders Konradsen fikk ruve fullstendig uforstyrret i feltet. Han satte hodet på ballen, og stanget den i nettet utagbart for Mathias Dyngeland i Sogndal-målet.På det som var Rosenborgs aller første avslutning på mål i kampen.

Plutselig begynte det for dagen rødkledde bortelaget å ligne på Rosenborg igjen, og kom seg til flere avslutninger fra rundt 16 meter. Likevel var det fortsatt et stykke mellom de virkelige store mulighetene.

Ti minutter før full tid kunne Anders Konradsen blitt tomålsscorer. Han fikk ballen i returrommet etter en corner, og satte skuddet like over tverrliggeren.

Mot tampen av kampen beleiret Rosenborg Sogndal-feltet, og Christian Gytkjær og Mike Jensen kom begge til gode muligheter — uten å lykkes.

Dermed endte det 1-1 i Sogndal.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk