Aktor ber om tre måneders fengsel for Bendtner

Aktor mener at Nicklas Bendtner både slo og sparket taxisjåføren i København.

Det er ventet dom i saken i løpet av fredag.
 • Øystein Jorem
  Journalist Adresseavisen
 • Charlotte Ø. Sundberg
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

KØBENHAVN/TRONDHEIM:

Aktor la fredag ettermiddag ned en påstand om tre måneders ubetinget fengsel for RBK-spilleren Nicklas Bendtner etter voldsepisoden i København i september.

Hun mener også at det er straffeskjerpende at volden ble utført mot en taxisjåfør som var på jobb, og formidlende at det ikke var uprovosert.

Bendtners advokat la ned påstand om frifinnelse, eventuelt en betinget dom med vilkår om samfunnstjeneste.

Aktor la ned påstand om 20 dagers fengsel og 3000 kroner for taxisjåføren. Hans forsvarer la ned påstand om at taxisjåføren skulle frifinnes.

Nektet straffskyld

Som ventet nektet Nicklas Bendtner straffskyld da han sto tiltalt etter voldsepisoden i København i september. Han ankom den danske hovedstaden tidlig fredag morgen, og kom til København byrett i sentrum i grå dress.

 • Dette sa Bendtner til pressen i går: – I morgen blir vi alle klokere på mange ting

RBK-spissen er tiltalt for simpel vold, mens taxisjåføren er tiltalt for forsøk for vold etter å ha kastet en gjenstand mot Bendnter og hans kjæreste.

Begge partene nektet straffskyld for de alvorligste tiltalepunktene i retten fredag formiddag. Det store spørsmålet var om Bendtner også hadde sparket sjåføren etter at han hadde falt i bakken, men det ga ikke bevisene i rettssaken noe klart svar på. Selv nektet han for å ha gjort det.

Nicklas Bendtner tok seg en kjapp lunsj på 7/11 i den lengste pausen.
Les også

Sponsorene følger Bendtner-saken tett

Viste video i retten

Både Bendtner og taxisjåføren satt rolig og hørte på det aktor forteller. Før partene får forklare seg, ble videoer fra overvåkingskameraet inne i bilen vist i retten.

Videoen viste at Bendtner og kjæresten satte seg inn i taxien. Man hørte svakt at de diskuterte turen til Bendtners leilighet. Etter 400 meter forlot paret taxien.

Sjåføren ropte noen ukvemsord mot paret, før han ringte til noen i en telefon. Han snudde bilen og kjørte etter paret på en sykkelvei. Da han fant de ropte han «ludder» flere ganger, før han gikk ut av taxien.

Ifølge politiets transskribering av samtalen i taxien skal Bendtner ha bedt sjåføren om «å ikke spille smart» og kalt han «en fuckings lille svans», mens sjåføren har sagt at «bare fordi du har hatt en ussel karriere, skal det ikke gå ut over meg».

Les også

Coolen om Bendtner-tiltalen: – Jeg har ikke sett at det påvirker ham

I en av videoene så man at Bendtner og kjæresten gikk mot sjåføren etter at det ble kastet en gjenstand. I videoen ser man at Bendtner dytter eller slår sjåføren, som går i bakken. Det var ikke mulig å se om Bendtner sparket i ettertid, som han ifølge tiltalen har gjort.

– Følte meg truet

Bendtner var også tiltalt for å ikke ha brukt bilbelte, og det erkjente han i starten av sin forklaring. Så måtte han forklare seg om den alvorlige situasjonen.

– Jeg føler meg snytt med tanke på veien vi kjørte. Han kjørte til venstre, men jeg mener han skulle kjørt rett frem. Så da ble det diskusjoner. For å avverge situasjonen gikk jeg ut, fordi jeg følte med ubekvem med situasjonen, sier Bendtner.

Les også

Slik dømmer danskene i voldssaker

Et stort pressekorps møtte Bendtner og advokaten utenfor København byrett.

Han innrømmet å ha drukket, og at han og kjæresten hadde kranglet. I taxien diskuterte de videre.

Bendtner sa at han ga sjåføren beskjed hvilken vei han skulle kjøre, men at han tok en annen vei. Paret gikk ut av taxien, fordi Bendtner sa at han følte at situasjonen er ubehagelig.

– Plutselig så vi at bilen kommer. Det viste seg at det er taxisjåføren igjen. Han ropte ting etter meg og min kjæreste som er ubehagelig. Jeg følte meg truet, sier Bendtner.

Han sa at han ikke hørte at sjåføren kaster noe, men at han hørte et høyt dunk.

– Vi går mot hverandre. Jeg har armene langs siden, og spør hva han gjør og hva han vil. Når vi kom frem til hverandre, løfter vi armene samtidig, og jeg slår først. Jeg fryktet hva som kunne skje for meg og kjæresten, fordi han kastet ting etter oss, sier Bendtner i retten.

Taxisjåførens advokat Grith Stage, i det hun ankommer retten.

Fryktet å bli påkjørt

Aktor spurte Bendtner om hvorfor han ikke fortsatte å gå bort da taxisjåføren fant de igjen.

– Vi fryktet at han skulle slå oss ned bakfra, eller bli kjørt ned. Jeg hadde også en annen person å tenke på. Jeg hadde en skade i låret på det tidspunktet, så vi kunne ikke bare løpe, sier han.

Han mener at når en sjåfør kjører etter, roper «ludder» og hopper ut av taxien, er det truende adferd.

– Om vi hadde gått kunne vi blitt overfalt bakfra. Hensikten min er å snakke med han. Derfor har jeg armene langs siden. Da vi løfter armene slår jeg ham. Vi gjorde det samtidig. Jeg slår først fordi jeg har en frykt. Jeg reagerer i selvforsvar, sier Bendtner.

Han sa at sjåføren falt på bakken, men at han ikke ser om han traff taxien med hodet. Kjæresten sa så at de måtte forlate stedet, og de går etter å ha sett at sjåføren ikke var alene. Han nektet for å ha sparket sjåføren, men sier at han tok et stort skritt i det han går for å se hvordan det gikk med sjåføren.

Etter planen skulle kjæresten Philine Roepstorff vitne i retten, men på grunn av tidsskjemaet ble den planen skrinlagt.

Les også

Bendtner tiltalt for å ha sparket taxisjåfør i ansiktet

For bare elleve timer siden tok Bendtner Rosenborg til cupfinalen. Så tok han morgenflyet til København for å rekke rettssaken. Her er han sammen med sin advokat Anders Nemeth.

Husker ikke

Taxisjåføren var den første av partene som avga forklaring. Han snakket lavt og aksepterte at han kjørte uten bilbelte og snakket i telefonen. Paret og sjåføren ble fort uenig om veivalget.

– De forlot taxien uten å betale, som om det er noe man gjør. Det er aldri noen som har stukket av fra en regning, så jeg visste ikke hvordan jeg skulle håndtere det. Jeg ville ha pengene mine, sa sjåføren i retten.

Han ringte til en kamerat, og tok så en u-sving for å finne paret igjen. I telefonen sier han at «Jeg sverger ved min mors grav, jeg skal slå ham», og ropte til paret at de skyldte han penger. Han hevder at paret kom med rasistiske tilrop, og at han kastet noe i frustrasjon over oppførselen hans.

Han sa at boksen treffer muren bak paret, og ikke var i nærheten av å treffe.

– Så kommer de begge to mot meg, og så forsvinner jeg, sier han.

Han husket ikke noe av slaget, eller at han lå ned på bakken. Han sier at han var forvirret da han satt seg i taxien, og kjørte et stykke for han stanset igjen. Bilder politiet har tatt viser at han har skader i pannen, øret, kjeven og leppen.

Knakk kjeven

Episoden som førte til rettssaken skjedde i september, da Bendtner og kjæresten var på vei hjem fra byen i København. I tiltalen står det at RBK-spissen skal ha slått taxisjåføren med knyttet neve i ansiktet, så han falt i bakken.

Journalister fra både Norge og Danmark skal dekke rettssaken i København.

Dansken er tiltalt etter den danske straffelovens paragraf 244, som omfatter simpel vold. I tillegg har han blitt tiltalt for å ikke ha betalt taxituren, og for å ikke hatt bilbelte på.

Tiltalt for å ha kastet gjenstand

Taxisjåføren ble også tiltalt etter at politiet så overvåkingsvideoen fra taxien. Han er tiltalt for å ha kastet en ukjent gjenstand mot Bendtner og kjæresten, uten å ha skadet dem. Også han har nektet straffskyld.

Forsvareren til taxisjåføren sa tidlig fredag morgen at klienten ble oppsøkt av mye presse, både i sosiale medier og privat etter at hendelsen ble kjent, og at de derfor ber om at navnet hans ikke blir kjent.

Taxisjåføren er fortsatt sykmeldt på grunn av skadene. Etter operasjonen hadde han seks skruer inne i munnen, men de er fjernet. Han går fortsatt til sjekk.

Publisert:
 1. Nicklas Bendtner

Mest lest akkurat nå

 1. Kvinne funnet omkommet i Haugesund

 2. Trafikkulykke på Forus - tre biler involvert

 3. – Gjester tar med seg piknikkurv og blir hele dagen

 4. Stavanger-studenten Khatireh (23) flyktet fra Afghanistan: – Fikk sjokk da jeg så at Taliban var i Norge

 5. Eventyrlig resultat for Sandnes Garn

 6. Bryne tester tidligere Stabæk-spiller