Talentets far er verdensberømt. Iblant kunne han ønske ingen visste det.

Leo Borg (15) er et av Sveriges største tennistalenter.

Leo Borg (15) er et stort tennistalent. Her er han under en turnering i Abu Dhabi i januar.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Björn Borg (62) ble et ikon på 1970-tallet. Nå begynner også sønnen Leo Borg (15) å gjøre seg bemerket på tennisbanen.

Søndag vant Borg gull i 16-årsklassen i det svenske mesterskapet. Borg spilte altså i en årsklasse med spillere som er født et år tidligere.

– De beste talentene stikker seg ofte frem ett år tidligere. Det er et godt tegn, sier Borgs trener Richard Billing.

LEST DENNE? Mystiske helseplager rammet Øystein «Pølsa» Pettersen: Gikk opp ti kilo på én dag.

– Iblant vil man ikke at folk skal vite det

Björn Borg opplevde en eventyrlig tenniskarriere. Han vant Wimbledon fem ganger og French Open seks ganger.

Borg har giftet seg tre ganger. Det er tennislegendens tredje kone Patricia som er moren til Leo Borg.

Björn Borg har fortalt at sønnen Leo har en stor lidenskap for tennis.

15-åringen har arvet deler av farens spillestil og utseende. Så like er de, at Leo Borg faktisk spilte faren i 2017-filmen «Borg vs. McEnroe». Men familiearven kan også være en byrde.

– Alle vet om det på tennisbanen. Jeg pleier ikke å tenke på det, men iblant vil man ikke at folk skal vite det. Det gjør at alle tror på deg, og det kan skape mye press, sa han i et intervju med Svenska Dagbladet Junior i 2016.

Sjokkert over andre tennisforeldre

Selv beskriver Björn Borg seg som en tennispappa. Borg prøver ikke å blande seg for mye inn i sønnens trening. Familien har imidlertid en tennisbane hjemme. Der slår far og sønn av og til noen baller.

Tennislegenden følger sønnen på ulike turneringer. Han har tidvis blitt sjokkert over det han har opplevd som tennispappa, fortalte Borg selv i et intervju med CNN i 2016.

– Når vi reiser rundt i Sverige, ser vi alle disse sprø foreldrene. Det er utrolig. Selv i min tid var foreldrene litt sprø, men nå er det utrolig. Det er sjokkerende.

– Hadde vært enormt for tennissporten

Selv er Borg opptatt av at barn og unge spillere ikke skal presses for hardt. I det svenske tennismiljøet begynner uansett forventningene å bygge seg opp.

Mats Wilander – tidligere verdensener og Eurosport-kommentator – har tidligere spådd at Leo Borg-suksess ville ha gitt det svenske folket tilbake lidenskapen for tennis.

– Vi har hatt barn som har gått i foreldrenes fotspor og blitt verdensstjerner i golf og ishockey. Hvorfor kan ikke vi ha det også? Det hadde vært enormt for tennissporten – ikke bare i Sverige, men i hele verden, sa Wilander til Aftonbladet i januar.

Publisert: