Rådvill Moen klarte ikke Ingebrigtsens rekord

Sondre Nordstad Moen (30) maktet ikke å slå Jakob Ingebrigtsens rekord på 10 kilometer gateløp da han forsøkte seg i Angers i Frankrike lørdag formiddag.

Langdistanseløper Sondre Nordstad Moen under en treningsøkt på Bislett stadion. Han fikk det ikke til å stemme i Frankrike lørdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB
  • NTB
Publisert: Publisert:

Moen løp inn til tiden 28.34. Ingebrigtsen sto tidligere for den norske rekorden med 27.54.

Lørdagens løp var arrangert av Moens skosponsor og ble vunnet av kenyanske Hillary Kipkoech (27.34) foran spanske Jorge Blanco (28.27). Moen fikk tredjeplassen.

Moens personlige rekord er ett sekund bak Ingebrigtsens rekord. Moen var en av frontfigurene i løpet, som var designet for at utøverne kunne sette personlige rekorder. Slik gikk det ikke for Moen, som var rådvill etter målgang.

– Jeg får ikke luft fra 2,5 kilometer. Jeg føler meg helt tett i brystet. Jeg vet ikke helt… Det ligner ingenting i forhold til treningen. Det er helt merkelig. Jeg har egentlig ikke noe svar, sa Moen i sendingen sendt på Direktesport.

Moen har med andre ord litt å jobbe med før hans store mål: maraton i OL i Tokyo. Der har han tidligere sagt til NTB at medalje er innen rekkevidde.

– Fra jeg går i en treningsperiode til jeg blir pigg igjen, tar det lenger tid enn det har gjort, sa 30-åringen.

Publisert:
  1. Jakob Ingebrigtsen
  2. Friidrett
  3. Sondre Nordstad Moen

Mest lest akkurat nå

  1. Viking-tilskuer utestengt etter rasistiske rop mot Glimt-spiller

  2. Dette anlegget kan snart gi deg høyere strømpris

  3. Trafikkulykke i Sandnes

  4. – Fest løse gjenstander

  5. 28-åring dømt til ungdomsstraff for overgrep mot barn

  6. Denne uka måtte flere ut med 3000 kroner for bruk av et slikt skilt