Lewandowski vant FIFA-prisen som årets spiller

Bayern München kapret en råsterk trippeltriumf i 2020 – og kanskje var det ikke så overraskende at lagets suverene toppscorer Robert Lewandowski (32) overtar tronen som verdens beste fotballspiller.

DIGITAL UTDELING: Programlederne Ruud Gullit (til venstre foran) Reshmin Chowdhury ser FIFA-president Gianni Infantino gi trofeet til Robert Lewandowski.
 • Simon Zetlitz Nessler, VG
Publisert: Publisert:

Polakkens foreløpig siste fulltreffer er å overgå superduoen Lionel Messi (33) og Cristiano Ronaldo (35) i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) sin kåring av verdens beste fotballspiller for 2020 («The Best»).

Lewandowski hadde vanvittige 55 mål på 47 kamper for 2019/20-sesongen, noe som var med på å ta Bayern til klubbens 30. seriemesterskap, cupmesterskap nummer 20 – og den sjette Champions League-tittelen. I høst har han fulgt opp med 15 mål på 11 kamper i Bundesliga så langt, pluss tre i Champions League.

– For hele verden har dette var et tøft år, så det var et stort lyspunkt da vi vant Champions League-finalen, sier 32-åringen etter å ha fått overrakt trofeet fra president Gianni Infantino.

Prisen må ikke forveksles med «Ballon d’Or», «Gullballen», som i uåret 2020 er blitt besluttet at ikke blir delt ut.

Borussia Dortmunds stjerneskudd Erling Braut Haaland (20), Barcelona-proffen Caroline Graham Hansen (25) og Lyon-spiss Ada Hegerberg (25) var nominert som kandidater til årets lag, men ingen av de tre norske kom inn i de to elleverne.

Publisert:
 1. Fotball
 2. Robert Lewandowski
 3. Cristiano Ronaldo
 4. Lionel Messi
 5. FIFA

Mest lest akkurat nå

 1. Ekskjæreste ble avhørt om siktede som mulig drapsmann i Birgitte-saken

 2. De ønsket seg en datter som kunne overta butikken og arve formuen. Slik ble det ikke

 3. Ropstad har betalt minst 680.000 kroner for lite skatt på pendlerboligene

 4. Her skal 8–10 boliger selges med 15 prosent rabatt

 5. Mann (29) siktet for drap på kvinne (23). – Familien er i bunnløs sorg.

 6. 16-åring kjørte bil med promille