Søsteren etter anklagene mot Hanna Öberg: – Det er trist

POKLJUKA/OSLO (VG) Den svenske skiskytterstjernen Hanna Öberg (25) har fått gjennomgå på sosiale medier etter den omdiskuterte spurten på mix-stafetten. Nå står lagkompisene opp for henne.

BRONSE: Hanna Öberg (bildet) var fullstendig utslitt etter spurten mot ukrainske Olena Pidrusjna.
  • Ole Kristian Strøm, VG
    Skriver om masse rart, for eksempel krigen i Ukraina, sjakk, Formel 1. Hovedfag økonomi NMBU. Studier i russisk og statsvitenskap Moskvas statsuniversitet. Studier i tysk ved Göthe-instituttet i Berlin. Hobbybonde.
  • Jostein Magnusen, VG
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Hanna Öberg og Olena Pidhrusjna (34) fra Ukraina spurtet om den siste pallplassen. Svensken gikk seirende ut av det. Etterpå raste Pidrusjna mot konkurrenten. Hun anklaget Öberg for å ha blokkert for henne flere ganger på den siste runden.

– Når jeg ropte at hun skulle flytte seg, var det ingen reaksjon. Når jeg prøvde å gå forbi henne, kuttet hun meg av, tordnet Pidhrusjna, ifølge den russiske sportsavisen sport–express.ru.

– Dette er absolutt usportslig oppførsel og, ærlig talt, etter 20 år i idretten er det første gang jeg ser slik frekkhet, fortsatte ukraineren.

– Fra min synsvinkel er det ikke noe usportslig overhodet. Bare taktisk perfeksjon. Vi støtter Hanne i dette - til tusen prosent, sier den svenske skiskytteren Mona Brorsson til Aftonbladet.

På spørsmål om det bare er Ukraina som er dårlige tapere, svarer hun:

– He-he, nei, men jeg forstår at Pidhrusjna er skuffet. Men vi som satt og fulgte løpet på tv, reagerte ikke det minste på det som hendte. Vi fikk høre om det først etterpå og ble ganske overrasket, svarer Brorsson.

Les også

Tandrevold om hjerteproblemene: – Negativt om jeg skal være redd

Hanna Öbergs søster, Elvira, sier til Aftonbladet:

– Hun har fått en del kommentarer fra ukrainere i sosiale medier. Jeg synes det er trist. Og trist at Pidhrusjna går ut i media og sier ting i stedet for å levere inn en protest. Om det nå var usportslig, så burde man vel ha bedt juryen om å se på det ...

På spørsmål fra Aftonbladet om det har vært trusler og hat, svarer Elvira Öberg:

– Ikke trusler og sånn, men at de synes at vi ikke fortjente medaljen.

Les også

Lar seg imponere av unggutta: – De burde få barn sammen

Hanna Öberg selv stilte ikke til intervjuer fredag. Ifølge den svenske pressesjefen Håkan Blidberg «har det ikke skjedd noe siden sist». Han sier også at hun ikke har noe mer å si om spurten på mix-stafetten.

Til nyhetsbyrået TT sier den svenske hovedtreneren Johannes Lukas at han er «litt sint» på Pidhrusjnas utspill.

– Hanna har ikke gjort noe som har vært på grensen. Det var plass både til venstre og høyre.

Publisert: