Nødkeeperen klar for toppklubb i Nederland

Per Kristian Bråtveit (24) har signert for FC Groningen.

ÉN LANDSKAMP: Per Kristian Bråtveit har blitt tatt ut i den norske landslagstroppen flere ganger og fikk sin første kamp mot Østerrike i november.
  • Arilas Berg Ould-Saada, VG
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Keeperen, best kjent fra nødlandslagets 1–1-kamp mot Østerrike i Wien, signerte for FC Groningen torsdag. Det bekrefter nederlenderne på egne hjemmesider.

Han ankom Nederland onsdag, gjennomførte den medisinske sjekken med hell og har skrevet under en avtale for klubben som ligger på sjetteplass i Eredivisie.

Sportsdirektør Bo Andersson i Djurgården bekrefter til VG at klubben er enig med Groningen om et utlån av Bråtveit frem til sommeren. Da har Groningen sikret seg en opsjon på å kjøpe nordmannen permanent.

Les også

Nødkeeperens utrolige drama: – Satt bare og ba til Gud

– Han reiste onsdag for å gjennomføre den medisinske sjekken. Vi er enige med klubben. Så er det opp til ham å komme til enighet om de personlige betingelsene, sa Andersson til VG tidligere torsdag.

Bråtveit har de siste månedene havnet ute i kulden i Djurgården, der han har vært andrevalg på keeperplass. Nylig ga han tydelig beskjed om at han ønsket å bytte beite.

I Groningen blir han lagkamerat med nødlandslagskamerat Jørgen Strand Larsen. De to nordmennene deler samme agent: Tore Pedersen.

Publisert:
  1. Eredivisie
  2. FC Groningen

Mest lest akkurat nå

  1. 28-åringen kjøpte bare brukte klær i et helt år: – Det kostet meg to tusen kroner

  2. De leier ut trehytter i skogen på Ogna – med boblebad, sauna og utedusj

  3. Ole Kallelid er død

  4. Ruspåvirket sjåfør tatt med narkotika på E39

  5. Kvitsøyferja går som normalt

  6. Kurt Kristensen er død