Guardiola: Fem City-spillere corona-smittet

Manchester City-manager Pep Guardiola snakker fredag om at fem av hans spillere har testet positivt for corona.

Pep Guardiola fotografert i kampen mot West Bromwich den 15. desember.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Det var fire personer, to av dem spillere, første gang, og så tre til, forteller Guardiola på pressekonferansen foran søndagens kamp mot Chelsea, gjengitt av Manchester Evening News.

– Jeg tror ikke Premier League gir oss tillatelse til å navngi spillerne, men dere vil finne ut. Dere kommer til å se at tre viktige spillere mangler.

– Vi hadde nok spillere til å spille mot Everton, og vi ville spille, men på kampdagen informerte vi Premier League om flere saker, og jeg ringte personlig til Carlo Ancelotti for å forklare situasjonen, hva som skjedde og den store risikoen.

Mandagens kamp mellom Everton og Manchester City ble utsatt.

Gabriel Jesus og Kyle Walker var de to spillerne som testet positivt først. Ederson har lagt ut på sin Instagram-story at han feiret nyttår i isolasjon.

Etter som det ikke var noen nye positive tester, kunne Manchester City onsdag gjenoppta fellestreningene.

– Folk dør rundt i verden. Dessverre er problemet der fortsatt, men treningssenteret er nå desinfisert og forhåpentligvis vil de neste testene vise at alle er negative, fortsetter City-sjefen.

På spørsmål om Premier League bør ta en corona-pause, svarer Pep Guardiola:

– Vi vil følge det som Premier League bestemmer. De gjør en fantastisk jobb og har gjort det siden den første lockdown, men det var uheldig at det skjedde med Newcastle. Jeg snakket med Steve Bruce, og han forklarte hvor vanskelig det var, mer enn 20 personer smittet, og det kan skje med hvilken-som-helst klubb i Premier League.

– Jeg hørte på BBC i går at det var nesten 1000 døde her i Storbritannia på én dag. Vi må være forsiktige. Vi vil selvfølgelig gjerne spille fotball, men vi må ikke ignorere realitetene, sier Pep Guardiola.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal76011771018
2Manchester City75202361717
3Tottenham Hotspur75201871117
4Brighton & Hove Albion6411115613
5Manchester United640288012
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk