Stoppertalent signerte ny kontrakt - under en måned etter at han fikk sin første AaFK-avtale

Nikolai Hopland har forlenget kontrakten sin med Aalesund.

Nikolai Hopland har fått ny kontrakt med AaFK.
Publisert: Publisert:

16-åringen fikk i starten av mai proffkontrakt sammen med Stian Aarønes Holte etter en strålende treningsvår på A-laget. I sesongstarten har Hopland startet alle kampene på midtstopperplass og gjort sakene sine stort sett meget bra. Spesielt ballbehandlingen og hvor uredd unggutten er har imponert de aller fleste, inkludert klubben.

Under en måned etter hans første kontrakt med klubben har Hopland nemlig blitt belønnet med enda en kontrakt. Midtstopperen har forlenget avtalen sin ut mai 2024. Hans forrige kontrakt strakk seg ut mai 2023. Trolig har den nye avtalen langt bedre økonomisk betingelser.

– Jeg signerte nettopp min første proffkontrakt, så den andre kom ganske kjapt på. Jeg hadde ikke sett for meg å starte de fire første kampene. Det har gått veldig fort fra å spille for guttelaget og juniorlaget til å starte i 1, divisjon, men det er en utfordring jeg synes er spennende, og jeg gleder meg til fortsettelsen, sier Hopland til AaFKs hjemmeside.

Sportslig leder Bjørn Erik Melland forklarer til Sunnmørsposten hvorfor de allerede nå gir Hopland ny kontrakt

– Vi har vært opptatt av at han har fått maks ut av den første kontrakten vi skrev. Den var bygd opp slik at det var naturlig å gå i dialog om en ny kontrakt nå. Med det utviklingsløpet Nikolai har hatt, så var dette riktig å gjøre nå, sier sportssjef Bjørn Erik Melland.

Årsaken til at lengden på kontrakten er gjelder ut mai 2024, er fordi det ikke er lov å skrive lengre kontrakter med spillere som er under 18 år.

– Hvis man ser helheten siden slutten av januar og fram til nå, så har Nikolai kommet inn og vært seg sjøl fra starten av. Han har tatt nivået på en veldig fin måte, der han har vært veldig god i den offensive fasen av spillet. Det han har levert til nå har vært imponerende, men både vi og han vet at han er ung og er fortsatt tidlig i utviklingen, sier Melland.

Les også

  1. Agdestein skal sjekke kneet i dag: - Jeg frykter det verste

Publisert:
  1. Aalesunds FK

Mest lest akkurat nå

  1. FHI ønsker å stoppe omikronutbrudd i Norge før jul

  2. Julekort er en egen greie. Et år dro familien til Ikea for å ta bilde i julepysjamas i soveromsavdelingen

  3. Helsearbeider forsøkt voldtatt på jobb

  4. Tore Renberg har fått korona: Utsetter turné

  5. Trafikkuhell på Solasplitten

  6. Studie avslører hvorfor kaffedrikking reduserer risiko for demens