Alexis Sánchez sikret nytt supercup-trofé for Inzaghi på overtid

(Inter – Juventus 2–1 e.e.o.) Det var et Derby d’Italia som stinket av straffesparkkonkurranse – helt til 120 minutter og to sekunder var spilt. Da avgjorde Alexis Sánchez (33) med kampens siste spark.

 • Øyvind Herrebrøden, VG
Publisert: Publisert:

Den VG+ Sport-sendte supercupfinalen mellom forrige sesongs serievinner Inter og cupmester Juventus endte dermed 2–1 til Milano-klubben hjemme på Giuseppe Meazza. En gammel Manchester United-kombinasjon sikret Simone Inzaghi den første pokalen som Inter-sjef og Inzaghis tredje tittel som trener i den italienske supercupen:

Matteo Darmian kastet seg inn i en duell med Juventus’ kapteinsveteran Giorgio Chiellini og knottet ballen videre til Alexis Sánchez. Angriperen Ole Gunnar Solskjær sendte ut av Old Trafford presset seg foran Daniele Rugani, avsluttet sikkert i korthjørnet bak Juventus-keeper Mattia Perin og rev av seg trøyen i jubelscenene som fulgte. Både Darmian og Sánchez var på banen som innbyttere av supercupspesialisten Inzaghi. Som Lazio-trener vant han turneringen både i 2017 og 2019.

Juventus fikk knapt satt i gang kampen igjen før det var slutt. Både i 2. omgang og ekstraomgangene var det få sjanser, selv om Inter hadde et knøttlite spillemessig overtak etterhvert som «Italia-derbyet» gikk mot sluttsignalet. Det hjalp ikke at trofégarantisten Massimiliano Allegri brølte energi inn i Juventus-spillerne i pausen mellom ekstraomgangene. Hans mulighet til å rette opp den skjeve Juventus-sesongen, der de er 11 poeng bak ledende Inter, forsvant med chilenerens matchvinnerscoring.

Istedet løftet keeperkapteinen Samir Handanovic trofeet akkompagnert av fyrverkeri og champagnesprut.

HELTEN: Alexis Sánchez løfter supercuptrofeet foran jublende lagkamerater i Inter onsdag kveld.

I 1. omgang hadde derimot Juventus en god periode. Svenske Dejan Kulusevski fikk en sjelden sjanse fra start og en kombinasjon mellom 21-åringen og Federico Bernardeschi dro opp angrepet da gjestene tok ledelsen 1–0. Ballen var også innom Manuel Locatelli før Alvaro Morata fikk den på motsatt, og den ikke lenger Barcelona-koblede angriperen løftet ballen inn i feltet. Der kom amerikaneren Weston McKennie seg løs og styrte inn Juventus-ledelse med hodet.

Det ble ropt på straffe iallfall fire ganger i 1. omgangen. Bare Edin Dzeko ble hørt. Veteranen kroket til seg ballen og kom foran Juventus-back Mattia De Sciglio. Dzeko gikk i bakken, dommeren anerkjente kontakten og Lautaro Martinez banket inn utligningen fra straffemerket. Både til pause og til ordinær tid sto det altså 1–1.

Publisert:
 1. Coppa Italia
 2. Italiensk fotball
 3. Serie A
 4. Juventus FC
 5. Inter Milan

Mest lest akkurat nå

 1. Stor aktør legger ned butikken på Norwegian Outlet på Ålgård

 2. Fortsatt fastlåst mellom Kvia AS og Eigersund før de møtes i retten mandag

 3. – Så har nok en stemme fra barn­dommen stilnet

 4. Gjør helomvending - går over til booking

 5. Kultursjef: – Smitte­tiltakene gir ikke mening

 6. – Vanskelig å holde oppe motivasjonen når man øver uten mål og mening