Gul fare for Thorstvedt: – Må være smart

Kristian Thorstvedt er én av seks norske spillere som har gult kort i nasjonsligaen og mister gruppefinalen mot Serbia med ett til mot Slovenia lørdag.

Kristian Thorstvedt er en av seks norske spillere som med gult kort mot Slovenia blir utestengt i gruppefinalen mot Serbia, men han satser på å bidra for Norge uten å pådra seg dommerens vrede.
  • NTB-Sjur Natvig
Publisert: Publisert:

Med sin spillestil kan 23-åringen til tider være en kortmagnet, og i fjorårets VM-kvalifisering måtte han stå over bortekampen mot Montenegro og hjemmekampen mot Nederland på grunn av kortkarantene.

– Det handler om å være smart og ikke pådra seg idiotiske kort, men det er ikke noe man går og gnager på hele uka før kampen, sier Sassuolo-spilleren.

Martin Ødegaard, Leo Østigård, Sander Berge, Fredrik Aursnes og Birger Meling er de fem andre norske spillerne med kortkarantene hengende over seg.

Siden Ståle Solbakken ble landslagssjef har Thorstvedt vært på banen i samtlige kamper unntatt de to han var utestengt fra, men etter å ha spilt fra start i seks av de ni første har han kommet inn fra benk i seks av de sju siste.

– For meg er det laget som er viktigst, og at vi vinner. Det klarte vi å gjøre i junikampene, og om jeg spiller 90 minutter eller bare ett så er jeg happy så lenge vi vinner, sier han.

Så langt har det blitt tre kamper fra start og fire innhopp i Serie A siden overgangen til Sassuolo fra belgiske Genk.

– Det er kult å prøve noe nytt. Det er nytt sted, ny kultur og nye lagkamerater, og det har gådt veldig bra så langt. Jeg har vært mye i Italia på ferie opp gjennom årene, kjenner til den italienske kulturen og synes det er veldig fint å kunne bo der nede nå. Jeg koser meg, sier han.

Publisert: