Rooney får sin «testimonial» neste år

Alle inntektene skal gå til veldedige formål.

SKAL FEIRES: Her gratuleres Wayne Rooney av lagkamerat Jesse Lingard etter scoring mot gamleklubben Everton tidligere i høst.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Etter press fra supporterne blir Manchester Uniteds stjernespiss Wayne Rooney hyllet med en oppvisningskamp på Old Trafford før sesongstarten neste høst.

Kampen vil markere at Rooney har vært i klubben i 12 år, og alle inntektene fra oppgjøret skal gå til veldedige formål, skriver Manchester United på sitt nettsted. Rooney vil selv spille med en utvalgt United-ellever mot en motstander som foreløpig ikke er bestemt. Det er planlagt at testimonialkampen spilles 3. august.

Spisskjempens representanter forteller at kampen blir arrangert etter et møte mellom klubben og supportere som hadde bedt om at Rooney skal hylles med en oppvisningskamp.

— Jeg vil takke alle som har vært involvert i å gjøre dette til en realitet. Mest av alt vil jeg takke fansen for deres utrolige støtte til meg og laget siden jeg kom til klubben. Jeg håper supporterne kommer mannsterke og bidrar til å samle inn så mye penger som mulig, sier Rooney.

Han har selv bestemt at inntektene skal fordeles mellom barneorganisasjonen NSPCC, Alder Hey Children's Hospital, Claire House Hospice og Uniteds egen stiftelse.

— Wayne har valgt gode formål som står hans hjerte svært nær. Klubben gleder seg over å ta del i arrangementet ved å sørge for at Old Trafford blir en passende arena for kampen, sier klubbdirektør Ed Woodward.

(©NTB)

Publisert: