Juventus-legenden deltok i VM før Monacos stjerneskudd ble født

Onsdag møtes de til Champions League-semifinale i fyrstedømmet.

Det beste av to generasjoner. 39 år gamle Gianluigi Buffon og 18 år gamle Kylian Mbappé møtes til storkamp onsdag.
 • Herman Folvik
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Monaco-kometen Kylian Mbappé (18) har sjarmert fotballverden i senk denne sesongen. Han er født 20. desember 1998, tre dager senere enn vår egen Martin Ødegaard.

I 1998 deltok Gianluigi Buffon (39) i sitt første VM for Italia. Riktignok uten å spille. Juventus-kapteinen er den siste europeiske spilleren som fortsatt holder toppnivå av de som deltok i 1998, ifølge Daily Mail. I 1997 fikk han sin debut for Italia som19-åring.

Les også

2014: Grodås: - Nyland er like god som Buffon

Les også

Buffon-kommentar: «For en legende. For en mann!»

– Livets glede

Onsdag 3. mai 2017 spiller 18- og 39-åringen hver sin hovedrolle i første akt av semifinaleduellen.

HER KAN DU FØLGE KAMPEN.

– Han er født i 1998, ikke sant? Jeg hadde deltatt i VM i Frankrike før han en gang var født. Det er livets glede. De gode tingene varer for en lang tid. Du møter ungdom som ikke engang var født da du allerede hadde en god del av karrieren bak deg, sier Buffon, som spilte i Parma fram til 2001.

Italias VM-lag i 1998 med Buffon på laget helt til høyre blant keeperne på øverste rad. Første rad fv: Enrico Chiesa, Roberto Di Matteo, Alessandro Costacurta, Alessandro Del Piero, Paolo Maldini, Roberto Baggio, Demetrio Albertini, Fabio Cannavaro og Angelo Di Livio. Andre rad fv :Sandro Cois, Filippo Inzaghi, Gigi Riva, Giancarlo Abete, Luciano Nizzola, coach Cesare Maldini, Mario Petrosino, Francesco Moriero og Luigi Di Biagio Tredje rad fv: Moreno Torricelli, Fabrizio Ravanelli, Dino Baggio, keeperne Gianluca Pagliuca, Angelo Peruzzi og Gianluigi Buffon, Giuseppe Bergomi, Christian Vieri Alessandro Nesta og Gianluca Pessotto

Siden har han voktet målet for Juventus. Og vunnet det aller meste. Utenom Champions League, tross to finaler (2003 mot Milan og 2015 mot Barcelona).

– Her om dagen regnet jeg ut at jeg har klart å spille mot tre generasjoner. Jeg pleide å spille mot spillere som ble født på 1950- og 60-tallet, så ender jeg sikkert opp med å spille mot de som er født etter år 2000. Det er en enorm tidsperiode, sier Gianluigi Buffon ifølge Football Italia.

Les også

Hegerberg klar for nok en finale i Champions League: – Er vi i en finale, så skal vi vinne den

Juventus-kaptein Gianluigi Buffon.

Stolt og offensiv

I intervju med UEFA legger ikke Monaco-stjerneskuddet skjul på at han synes det er stort å møte en av fotballhistoriens beste målvakter.

– Han er en keeper som har preget historien, en av de beste i verden. Jeg er glad for å spille mot han. Du jobber hver dag for å spille mot spillere som Buffon. Når du gjør det, vil du gjøre det beste for å slå dem, sier Mbappé.

18-åringen har satt fem baller i nettmaskene på syv kamper i Champions League denne sesongen. Buffon og Juventus har sluppet inn kun to mål på ti kamper. Ingen i utslagsrundene.

– Uansett, Mbappé er et utrolig talent og han virker som en god gutt. Det vil hjelpe karrieren hans. Jeg håper han får en lysende karriere, sier Buffon og sammenligner han med Thierry Henry.

Monacos supertalent Kylian Mbappé.

– Han har lignende egenskaper. Begge har den enkle, glatte og elegante løpestilen. I sin alder er han allerede bedre foran mål enn Henry var på den tiden. Han scorer i nesten hver kamp. Det er ikke lett for en unggutt å være så kald i hodet, sier Buffon.

Den første semifinalen spilles onsdag klokken 20.45 i Monaco. Returen går på Juventus Stadium neste tirsdag.

Publisert:
 1. Gianluigi Buffon
 2. UEFA
 3. Juventus FC
 4. AS Monaco
 5. Champions League

Mest lest akkurat nå

 1. Uthengt som voldtektsmenn: - Hun har tatt navnene våre og puttet dem ned i gjørmen

 2. Familien prøvde å overtale kvinnen til å ta vaksinen. Men hun sto på sitt

 3. Kulturlivet er ikkje stengt. Men lørdag kveld var det heilt tomt

 4. Førstemann til mølla-prinsippet skaper både sinne og tårer for skuffede badegjester

 5. Koronakommisjonen skal ikke granske Støre-regjeringen

 6. Dei sat i baksetet då foreldra døydde