Zlatans nedtur: - En kjip slutt for ham om det fortsetter

Men ekspertene tror United-stjernen slår tilbake nok en gang.

Verken Zlatan Ibrahimovic eller lagkameratene får det til å stemme om dagen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Manchester United har bare én seier på de siste syv kampene i ligaen. 1-2-tapet mot Fenerbahce i Istanbul torsdag kveld er et tegn på at det går tungt for laget med den stolte historien.

For akkurat nå er det lite som gir assosiasjoner til de 20 ligatitlene, de 12 FA-cuptitlene eller de tre Champions League-titlene. De store stjernene klarer bare ikke å innfri, og blant dem Zlatan Ibrahimovic (35).

Forrige helg satte han en ny personlig rekord da han ikke har klart å score på seks ligakamper. Det har ikke skjedd siden han spilte i Inter i 2007.

Les også

United-legenden Scholes: - Om to år vil dette laget være ugjenkjennelig

Laget underpresterer

Robert Börjesson har fulgt supersvensken i mange år som kommentator og Premier League-korrespondent for storavisen Expressen. Han mener Ibrahimovics form kommer som en følge av at Manchester United ikke får det til å stemme.

— Hadde Zlatan vært den eneste spilleren som underpresterer, så tror jeg det hadde vært tøffere for ham. Men nå handler det først og fremst om at Mourinho ikke har funnet en fungerende førsteellever, sier Börjesson til Aftenposten.

Han bor på balløya, og følger dermed fotballen rett fra sidelinjen.

— Zlatan ble hyllet i starten av sesongen, men nå får han like hard kritikk. Enkelte hevder at han er ferdig, at alderen har nådd ham igjen, og at han trenger å hvile. Men her borte finnes det også en slags forståelse for at han er en del av et lag som ikke fungerer, må jeg si, fortsetter kommentatoren.

Les også

Ikke siden 2011 har en United-spiller hatt så mange sjanser i en kamp. Men han klarte ikke å score

Redaktør for magasinet United-Supporteren, Lars Morten Olsen, tror forventningene ble skrudd veldig høyt etter svenskens fantastiske start i klubben.

— Kanskje det, misforstå meg rett, hadde vært bedre om det ikke hadde startet så bra. Vi er jo kjempeglad for det, men forventningene er skyhøye der de er nå. Da blir det forventet at han skal levere hele tiden, sier han til Aftenposten.

— Han har hatt litt stang ut nå, og litt uflaks, og kanskje fått merke litt kjøret i Premier League, fortsetter United-redaktøren.

Takler presset

35-årige Ibrahimovic er imidlertid kjent for å ha en sterk psyke. Det aller meste virker å prelle av, og kritikken svarer han ofte med å komme sterkere tilbake.

I kampen mot Burnley forrige søndag, som endte 0-0, hadde Ibrahimovic tolv målsjanser, men ingen scoringer. Sist en United-spiller hadde så mange muligheter i en og samme kamp, var i 2011. — Jeg tror ikke måltørken påvirker selvtilliten hans, iallfall ikke ennå. Jeg tror derimot det er viktig for United at de har en ubekymret superstjerne nå som det går tungt. Det hadde vært verre for en Anthony Martial eller Marcus Rashford. Han tåler dette, sier Börjesson.

Zlatan Ibrahimovic i klammeri med Simon Kiær.

Der er også Lars Morten Olsen enig. Han er også klar på at Ibrahimovic har opplevd mye som fotballspiller og er sterk mentalt.

— Vanligvis pleier Zlatan å bli bedre av kritikk, når eksperter setter spørsmålstegn ved ham, pleier han å svare med mål nesten umiddelbart. I starten av sesongen snakket han jo også om at han trengte flere kritikere. Men denne gangen har måltørken bare fortsatt, sier Börjesson.

Viktig bortekamp

Ibrahimovic gikk gratis til United etter at kontrakten med PSG var slutt i sommer. Han signerte i første omgang en ettårskontrakt. Om han forlenger, velger å gå et annet sted eller rett og slett legge opp, er helt åpent.

Les også

Den dystre Mourinho-statistikken: - Han har ikke lignet seg selv

Men 35-åringen nærmer seg unektelig en alder der han begynner å bli for gammel for fotball på det nivået.

— Ville det være vemodig om Zlatan skulle avslutte karrieren med et «middels» år i United?

— Nei, jeg tror alle oppfatter dette som et bonusår i karrieren. Han er 35 og skal jo egentlig ikke kunne spille på dette nivået lengre. Det hadde vært mer vemodig om han ikke hadde tatt denne utfordringen fordi andre sa til ham at han er for gammel. Men det er en kjip slutt for Zlatan om det fortsetter, sier Börjesson.

Lars Morten Olsen er imidlertid sikker på at Ibrahimovic kommer til å slå tilbake.

— Ja, det har jeg god tro på at han gjør. Jeg håper han spiller mot Swansea. For en spiss er det ofte slik at det bare skal ett mål til, så er man i gang igjen, sier Olsen.

Han mener bortekampen mot Swansea søndag blir uhyre viktig.

— For Uniteds del er det en viktig kamp. Den er for dårlig, den rekken med bare én seier på syv kamper. Det er viktig at de andre topplagene ikke får et enda større forsprang, sier Olsen.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor det blir kåringer fra fotballsesongen, Martin Ødegaard-diskusjon og en Tottenham-supporters bekjennelser:

Publisert: