Fra EM-gull til keeperkamp i Molde

Nå vil Andreas Linde ha keeperplassen etter Nyland.

Karrierens høydepunkt: Moldes sisteskanse Andreas Linde kan med glede se tilbake på minnene fra U21-EM i Tsjekkia. Svenskene imponerte de fleste da de noe overraskende tok gull i mesterskapet. Med Ørjan Håskjold Nyland ute av bildet, ser Linde nå en åpning på keeperplassen i MFK. – Den kortsiktige ambisjonen er å få en startplass og spille bra her i Molde, sier svensken som også har ambisjoner om spill ute i en stor europeisk liga.
 • Martin Brøste
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Andreas Linde (21) og resten av de svenske U21-heltene ble hyllet av flere titusener av svensker etter EM-gullet.

Molde-målvakt Andreas Linde sitter igjen med gode minner etter Sveriges U21-bragd i Tsjekkia. Nå vil han kapre keeperplassen i Molde.

Molde: Ei uke har gått siden Sverige overrasket de fleste med å ta gull i U21-EM i Tsjekkia. Med i troppen var MFK-keeper Andreas Linde. Tross ingen spilleminutter, mener han dette hittil er fotballkarrierens største høydepunkt.

Guld: Andreas Linde (Med nummer 23 på magen) og Sverige kunne juble etter at å ha slått Portugal 4-3 etter straffesparkkonkurranse i finalen.

– Det var helt magisk. Det var en stor ære å få lov til å være med i den gruppa. – La det ikke en demper på feiringa at du ikke fikk spilletid?

– Nei, egentlig ikke. Vi var en tight gruppe, som en stor familie, sier 21-åringen.

Full rulle

Og EM-gullet ble sjølsagt markert på ordentlig vis.

– Det var full rulle. Vi kom seint tilbake til hotellet i Tsjekkia etter kampen, og det var mange som traff sine familier og sånne ting. Så ble det en tur ut på «stan», hvor det var mange svensker, sier Linde.

Hjemme i Sverige ble laget tatt imot som helter. På Kungsträdgården i Stockholm ventet flere titusener av svensker på å feire EM-gullet med laget dagen etter finalen.

Les også

«De ærlige og helhjertede svenskene gikk tilbake til røttene»

– Med en gang flyet landet kjente vi kjærligheten fra det svenske folket. Vi visste at det var stort i Sverige når vi var i Tsjekkia. Men at det skulle være så stort og så mange som ventet på oss da vi kom, det visste vi ikke, sier den høyreiste målvakta som måler 196 cm på strømpelesten.

Ser muligheter

Svensken kom til Molde før årets sesong, og har fortsatt til gode og spille for MFKs A-lag. Det håper han å gjøre noe med så fort som mulig.

– Nå har Ørjan (Nyland) forsvunnet, og da ser jeg min mulighet til å kapre keeperplassen.

– Det er egentlig bare positivt for deg at han dro?

– Det er kult for han at han får spille på et slikt nivå. Bundesligaen er veldig bra. Samtidig åpner det seg en plass her, så da gjelder det bare for meg å gripe sjansen, sier Linde.

Les også

Sveriges statsminister blir latterliggjort etter gullfeiringen

Trives tross dårlig vær

Nå er det han og Ethan Horvath som skal konkurrere om keeperplassen i MFK. I 4-1-seieren over Sarpsborg 08 sist fredag var det amerikanske Horvath som trakk det lengste strået og fikk startplassen.

– Det er en god konkurranse. Vi sparrer hverandre bra på trening, og har et bra nivå. Ethan er en fin fyr. Vi har det kjekt sammen, samtidig som vi konkurrerer om den samme plassen, sier Linde.

Sjøl om spilletida har uteblitt er 21-åringen godt fornøyd med hvordan hans første måneder har utspilt seg i Molde.

– Alt har fungert veldig bra, og jeg trives bra her. Om jeg skal klage på noe så er det vel været. Det har ikke vært så bra, sier han med et smil.

Les også

 1. Han er Moldes nye nummer 1

 2. Amerikansk TV-program: – Sverige-helt er verdens verste idrettsperson

Publisert:
 1. Eliteserien
 2. Molde FK

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt27177354233158
2Molde27165664362853
3Viking2714675244848
4Rosenborg27127853391443
5Kristiansund27134103539-443
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Eivind og døtrene Ava (2) og Vilja (5) var tidlig på plass

 2. 61 flypassasjerer fra Sør-Afrika testet positivt

 3. Halve livet sto hun på scenen, så kom hun knapt ut av sengen

 4. Sandnes-ordfører: – Tror helseministeren har misforstått noe

 5. 10 grunner til at strømprisen vil være skyhøy i mange år

 6. Nå kan alt skje i Stavanger!