Knallsterk borteseier sendte «Gutan» opp i medaljekampen

En fantastisk soloprestasjon fra Robert Taylor sørget for TILs første borteseier siden 16. mai – og sendte TIL opp på femteplass på tabellen.

ENDELIG: Her jubler Mushaga Bakenga, Lasse Nilsen og Kent-Are Antonsen for scoring.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

SARPSBORG 08-TROMSØ 2–3

SARPSBORG STADION (itromso.no): Riktignok en femteplass som gjelder før Rosenborg og Vålerenga har spilt seinere søndag kveld. TIL er med sine 23 poeng – tre poeng bak Ranheim på andreplassen.

Men det startet dårlig for Gutan på Sarpsborg stadion.

Amin Askar slo et innlegg. «Gutan» tapte flere dueller, inkludert Wangberg og Gamst, og etter litt kaos i målgården kunne Mikkel Agger ganske enkelt sette inn 1–0.

Det var kampens første sjanse, etter at TIL hadde startet ganske positivt helt innledningsvis.

Bare tre minutter seinere mistet Gudmund Kongshavn ballen i feltet, men denne gangen fikk heldigvis TIL beinet ballen unna.

Tung omgang

Hva så med TIL? Jo da, de skapte noen halvsjanser, men Sarpsborg var farligst. Etter 37 minutter møtte Agger et innlegg fra Halvorsen med bannebrasken, men ballen gikk til side for mål.

På overtid i første omgang fikk Espejord en liten mulighet ved hjørnet av sekstenmeteren, men venstreslegga var ikke rett innstilt.

Da Joachim Thomassen feiret 2–1-målet, trodde nok Sarpsborg 08 på tre poeng. Så slo TIL tilbake.

Kanonstart

Lasse Nilsen var svært blek i første omgang, men i pausen må han ha fått i seg noe bra leskedrikke. For bare et par minutter var spilt da han mottok en pasning fra Antonsen, forserte noen meter og klemte til med venstre.

Ballen føk inn i korthjørnet bak Aslak Falch.

I pausen hadde Valakari gjort et grep: Han flyttet Kent-Are Antonsen opp på midtbanen og Tom Høgli ned som venstre stopper.

Det funket bedre for «Gutan», men midtveis var hjemmelaget igjen i føringen.

Et godt angrep på venstresiden gjorde at venstreback Joachim Thomassen kunne banke inn 2–1.

Snudde på slutten

«Gutan» forsøkte å svare, og i det 73. minutt fikk innbytter Christian Landu-Landu en brukbar mulighet, men skuddet ble for svakt.

Men hjemmelaget var farligere. Kongshavn måtte ut i full strekk og redde et skudd fra Agger.

Men så kom utlikningen. En utoverskrudd corner fra Morten Gamst Pedersen, ble møtte av Jostein Gundersen på først stolpe – som bredsidet ballen i mål.

Og så: Tre minutter før full tid kom Robert Taylor på et fantastisk soloraid og knallet inn 3–2! Flere scoringer ble det ikke – og en knallsterk borteseier til Gutan var et faktum.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk