Kowalczyk: - Hvis du er avhengig av astmamedisin, bør du ikke gå langrenn

Justyna Kowalczyk har fått med seg den siste ukes astmadebatt i Norge. Selv er hun klinkende klar: — Astmamedisin bør forbys i langrenn!

Den polske langrennsløperen Justyna Kowalczyk er på seminar ved Gautefall skisenter sammen med resten av Team Santander.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

GAUTEFALL: Som nytt medlem av langløplaget Team Santander ankom den polske langrennsstjernen Gautefall i Drangedal onsdag kveld.

Sammen med store deler av laget til Jørgen Aukland skal hun ligge på treningsleir i Telemark noen dager.

Les også

Sterke finske reaksjoner: – Norges rykte som ren nasjon er ødelagt

Kowalczyk er lei av å snakke om astmamedisin i langrenn og klargjør at hun mener det samme som hun alltid har gjort.

— Jeg mener det samme i dag som jeg har gjort de siste seks årene. Hvis du er avhengig av astmamedisin, bør du ikke gå langrenn. Alle vet mitt standpunkt i denne saken, sier 33-åringen.

Ler av ekspertene

— Ekspertene mener at de som ikke har astma og tar astmamedisin ikke vil ha noen nytte av det?

— Jeg vet at noen eksperter påstår det, sier Kowalczyk – smiler og rister litt på hodet. Det er ingen tvil om at hun trekker ekspertenes påstand i tvil.

Les også

Kowalczyk har fått nok - fremmer tøft krav til Ski-Norge

— Hva synes du om debatten i Norge nå?

— Spør de norske løperne, sier polakken og klargjør at nå vil hun heller snakke om det sportslige. Som hvor fint det er å være på et norsk lag.

- Så du liker nordmenn?

— Hæ, det spørsmålet skjønte jeg ikke. Det er flott å være på Team Santander, god atmosfære og godt for hodet mitt. Vi har mange interessante diskusjoner om teknikk og andre ting.

Kanskje også astma? Flere av løperne i Team Santander bruker astmamedisin.

Satser mot OL 2018

Kowalczyk ble invitert til Team Santander for ca. ett år siden. Hun har lyst til å satse langløp, men ikke bare det.

— Jeg skal fortsette å gå de vanlige løpene, og sesongens hovedmål er 10 kilometer klassisk under VM i Lahti. Det blir ingen langløp før det, men etterpå har jeg lyst til å gå Vasaloppet, Birken og det nye langløpet i Nord-Norge, forteller den tidligere OL- og VM-vinneren, som ikke skal gå Tour det ski denne sesongen.

- Hva kan det bety for karrieren å komme inn på laget til Aukland?

— Jeg har gått den russiske skolen. Nå møter jeg den skandinaviske skolen. Det blir interessant. Jeg er alltid interessert i å plukke opp ting som kan utvikle meg, sier Justyna Kowalczyk, som sier at hun hver vår tar avgjørelse om den videre karrieren. Men målet i øyeblikket er å delta i OL 2018. Med løpere som ikke er astmatiske.

Les også

Hovedsponsoren krever opprydning i skiledelsen

Publisert: