Malmö ble overkjørt i Ukraina: Håpet om avansement ute

Åge Hareides Malmö var sjanseløs borte mot Sjakhtar Donetsk i mesterligaen tirsdag. Ukrainerne dominerte fullstendig og vant enkelt 4-0.

Målscorer Olexander Gladkij i duell med Jo Inge Berget i Lviv.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Tapet betyr at det ser umulig ut for Malmö å ta seg videre til cupspillet i årets mesterliga. I kampen om tredjeplassen er også Hareides mannskap på hæla. Skulle både Sjakhtar Donetsk og Malmö gå poengløse ut av sine to siste gruppekamper mot Real Madrid og Paris Saint-Germain, vil ukrainerne gå til europaligaen på innbyrdes oppgjør.

  • Se høydepunktene lenger ned i saken.

Det var kort og godt få plusser å ta med seg fra tirsdagens kamp i Lviv for det svenske mesterlagets norske trener.

Les også

Lekte med Real-stjernene - så tabbet keeperen seg ut

Les også

Her har Rooney avsluttet en 955 minutter lang måltørke

Stygg skade

Den første smellen kom i form av en stygg skade. Bare ni minutter var spilt da midtbanespiller Oscar Lewicki fikk hard medfart i en duell med hjemmelagets Taras Stepanenko. Malmös medisinske støtteapparat var raskt på pletten og signaliserte bytte.

Noen minutter etter at Lewicki hadde forlatt banen på båre, opplyste Malmös på sin Twitter-konto at 23-åringen hadde pådratt seg en kraftig hjernerystelse og ikke husket noe av episoden. Ut over det hadde unggutten det etter forholdene bra.

Se høydepunktene her (saken fortsetter under videoen):

Midtbanespillerens skade tvang Hareide til å gjøre endringer i laget nesten før kampen hadde kommet skikkelig i gang. Det er sjelden heldig, og mer trøbbel skulle det bli for den norske suksesstreneren.

Sjakhtar Donetsk skapte flere farligheter før uttellingen kom etter en snau halvtimes spill. Da fikk Oleksander Gladkij to sjanser etter et strålende innlegg fra Marcio Azevedo. Malmö-keeper Johan Wiland reddet det første forsøket, men returen var veteranen sjanseløs på. 1-0. ## Overkjøring

Ufortjent var det definitivt ikke. Hjemmelaget var best i det meste før pause, mens Malmö-spillerne kjempet febrilsk for å henge med.

I annen omgang var det få tegn til bedring sett med Malmö-øyne, og igjen startet det ille for gjestene fra Skåne. To minutter var spilt da hjemmelaget fikk straffe etter at islandske Kári Árnason var for tøff i duellen med Alex Texeira. Sjakhtar-kaptein Darijo Srna doblet ledelsen fra krittmerket.

Åtte minutter senere fikk Eduardo stå udekket av et Malmö-forsvar i oppløsning. Den tidligere Arsenal-spilleren takket og styrte inn 3-0 med hodet.

4-0 var signert Alex Texeira, og plutselig var stortap blitt til ydmykelse for Malmö. På tampen fikk islandske Arnason sitt annet gule kort og ble utvist.

Jo Inge Berget ble byttet ut ved pause, mens Magnus Wolff Eikrem fikk spille det siste drøye kvarteret for Malmö.

City videre

Manchester Citys show før pause var nok til å slå Sevilla 3-1. Dermed er City klar for cupspillet i mesterligaen.

Se høydepunkter fra Citys show her (saken fortsetter under videoen):

Juventus er nær å bli med videre etter 1-1 borte mot Borussia Mönchengladbach.

Håvard Nordtveit spilte en god kamp på høyrebacken for Gladbach. Tyskerne dominerte store deler av kampen, men en vakker scoring fra Stephan Lichtsteiner like før pause berget et svakt Juventus fra tap.

Se høydepunkter fra Nordtveits kamp mot Juventus her:

Publisert:
  1. Champions League
  2. Sjaktar Donetsk
  3. Malmö FF

Mest lest akkurat nå

  1. Vil gi billig strøm til 2000 hytter

  2. Ingenting rocket på Sandnes’ nye festplass

  3. Hele livet lurte Tor på hva som skjedde da faren styrtet i døden med jager­fly. Så opprettet kona en hemmelig kon­takt

  4. Europas største ugle stopper liten hytte på Jæren

  5. Gikk fra Sandnes til Kristiansand av én spesiell grunn: – Det har vært litt av en tur

  6. Mia Gundersen og Espen Hana er aller best når de får skuldrene ned, puppene opp og herjer med seg selv