Gunnarssons utrolige statistikk

<p>Overgangsturbulensen til tross, Vålerenga og Veigar Páll Gunnarsson leverer – og klatrer opp til sølvplass.</p>

Oslo 20110801.Veigar Pall Gunnarsson ble presentert som Vålerengaspiller i pausen i vennskapskampen i fotball mellom Vålerenga og Liverpool på Ullevaal stadion i Oslo mandag kveld.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
  • Marius Vik
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

ULLEVAAL STADION: Veigar Páll Gunnarsson har vært på alles tunge de siste dagene. Hovedpersonen synes riktignok som en uskyldig brikke i et større spill, hvor det i mange fotballkorridorer ikke bare snakkes om suspekte overgangssummer, men også storpolitikk foran vårens fotballting.

Det er et valg som har liten interesse for Veigar Páll Gunnarsson, som er mest opptatt av å spille fotball. Det gjør han bra – meget bra.

Mot Viking var 31-åringen igjen sentral på et Vålerenga-lag i kraftig medgang. Han stusset frem til Bojan Zajic som elegant hamret inn 1-0 etter bare syv minutters spill, og sørget deretter for at Morten Berre fikk en enkel jobb med å nikke inn 2-0 like før pause som følge av kanonen han sendte mot Rune Almenning Jarstein.

Bojan Zajic satte så inn 3-0 på et høyst unødvendig straffespark i slutten av andreomgangen, og Vålerenga kunne juble over en midlertidig sølvplass på tabellen.

Et Vålerenga som for noen måneder siden så seg bakover på tabellen har foretatt en gigantisk snuoperasjon. Mye av æren tilfaller nettopp Gunnarsson.

Gunnarsson — god som gull

Siden 31-åringen ankomst 1. august har Vålerenga spilt ti kamper. De har sanket 23 poeng, 2,3 poeng i snitt per kamp. Hadde klubben spilt slik hele året, ville de ledet eliteserien med åtte poeng.

- Han er verdt sin vekt i gull, sier Martin Andresen med et lurt glis.

Gull er riktignok intet mer enn en teoretisk mulighet, og Martin Andresen er kjapp med å kalle sølvplassen for et sted man bare er ”enn så lenge”. Men det lukter i alle fall medaljekamp.

- Jeg tror vi kan klare sølv, sier Gunnarsson selv.

— Til og med¿, begynner teknikeren, og stopper seg selv.

- Gull?

— Nei. Nei, nei. Ikke i år. Men sikkert neste år!

Frykter NFF-suspensjon

Det fordrer at Gunnarsson blir med videre. Han har vært uanfektet under det meste av prosessen, kun en gang har han reagert. Da var det til gjengjeld kraftig.

- Jeg så et sted at jeg kunne straffes for dette, at jeg risikerte å miste spillerlisensen min, og selv om det er usannsynlig, føler jeg meg ikke 100 prosent sikker på at det ikke skjer.

Det er det siste både Gunnarsson, men ikke minst Vålerenga trenger, nå som det har løsnet for klubben. Heldigvis har de også andre nøkkelspillere som står frem på tampen av sesongen. Bojan Zajic scoret to, det første et klassemål der han hamret ballen i krysset fra snaut 20 meter.

— Det var et nydelig oppspill fra Fegor Ogude, jeg tok den ned og så at jeg fikk rom foran meg – og fikk et bra treff.

Stolt toppscorer

Nevnte Ogude hadde lyst til å ta straffen ti minutter før slutt, men en resolutt Zajic tok ballen, og hamret ellevemeteren sikkert i mål.

— Martin sa at jeg skulle ta straffesparket, og det setter jeg pris på.

- Nå er jeg toppscorer i Vålerenga (syv mål), og det er jeg stolt av. Det er godt av vi fra midtbanen scorer en del, siden det ikke har blitt så mange mål på spissene våre i år.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk