Diomande kan rekke Ungarn-kampene

Adama Diomande er fortsatt ute etter sin lyskeoperasjon, men skal i teorien rekke Norges play off-kamper mot Ungarn.

HÅPER Å BLI MED: Adama Diomande vil gjerne spille for Norge mot Ungarn.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo er spent på hvilke av hans skadede spillere som blir klare til 12.— og 15. november. Adama Diomande og Pål André Helland ligger brukbart an.

– "Dio" er i trening igjen, men ikke fotballtrening. Når han kan komme i gang med det, er litt usikkert. Men i teorien skal han bli klar til Norges play off-kamper, sier agent Atta Aneke.

Diomande ble solgt fra Stabæk til engelske Hull 1. september. Han besto den medisinske testen, men lyskeproblemene viste seg å være verre enn antatt. Før han rakk å spille en eneste kamp for Championship-klubben, bar det på operasjonsbordet. 11. september fortalte Hull-manager Steve Bruce at nordmannen ville bli ute seks-åtte uker.

Nå er det gått fem og en halv uke. Hvis Bruce' evner som spåmann står til troende, er "Dio" i verste fall ute i to og en halv uke til. Da er det bare én uke igjen til Norge møter Ungarn på Ullevaal (12. november kl. 20.45).

Les også

Dårlig Diomande-nytt: Mister landslagets skjebnekamper

Veldig interessert i landslaget

– Jeg har ikke snakket med "Dio" om play off-kampene, men han har veldig lyst til å spille for landslaget. Nå gjenstår det bare å se hvor fort det går fremover med ham. Foreløpig går alt etter planen, sier Aneke.

31. oktober har Hull bortekamp mot MK Dons, 3. november bortekamp mot Brentford og 7. november hjemmekamp mot Middlesbrough. Trolig må den ferske landslagsspilleren rekke i alle fall én av disse kampene for være i bildet for play off.

– Spillerne må være i gang for å være aktuelle, sier landslagets assistenttrener Jarl Torske i en hastig kommentar fra treningsfeltet til G17-landslaget, men overlater til Høgmo å utrede om detaljene.

Les også

Høgli til sykehus med mulig ryggbrudd: - Det er vondt å gå og sitte

Høgli tviler

– Jeg håper, men det er tvilsomt om jeg spiller. Sammen med FCKs medisinske team og landslagets medisinske team har jeg lagt en plan. Den tilsier at jeg skal være i full trening samme uke som den første play off-kampen spilles, men da vil jeg jo ikke ha noen kamper i beina, sier Tom Høgli, som ble taklet i klassen "mord light" av Brøndbys Ronni Schwartz i slutten av september.

To brudd i ryggen ble resultatet.

– Bruddene må gro, og jeg må trene meg opp igjen. Det er tvilsomt om jeg rekker å spille en klubbkamp før vi skal møte Ungarn, mener København-backen.

Overfor VG i forrige uke ga RBK-spiss Pål André Helland inntrykk av å ha sine isjiasproblemer under kontroll.

– Formen er såpass bra at det skal gå bra å hvile mer for å bli klar til kamp. Jeg må lære at jeg ikke kan være villmann på trening når kroppen er skjør, konkluderte høyrevingen.

Stefan Johansen spilte ikke siste seriekamp for Celtic. Han har tidligere hatt ryggproblemer. Nå sjekker landslagslege Jorid Degerstrøm opp tilstanden til Celtic-spilleren.

Publisert: