Tre klubber kjemper om Yttergård Jenssens underskrift

Ruben Yttergård Jenssen vurderer tilbud fra Nederland, England og Hellas.

Ruben Yttergård Jenssen holder nå fokus på landslaget, men er nær ved å signere for en ny klubb.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Midtbanespilleren fikk snaue 10 minutter som innbytter i Norges 3-2-seier mot Island onsdag kveld. Utenfor banen skjer det også mye for 28-åringen fra Tromsø.

Tidligere denne uka ble det gjennom tyske medier klart at Yttergård Jenssen ikke fortsetter i den tyske 2. Bundesliga-klubben Kaiserslautern der han har vært i tre sesonger etter overgangen fra TIL i 2013.

Les også

Yttergård Jenssen bytter klubb

Tøff liga

Mandag meldte VG at nederlandske Groningen har gitt et tilbud som etter det iTromsø kjenner til skal være på tre år. iTromsø omtalte Groningens interesse tidlig i januar, og klubben har fulgt Yttergård Jenssen over lengre tid. Det er også etter det iTromsø får opplyst den klubben som ligger lengst fram i køa.

Men nå kan iTromsø fortelle at det er klubber fra to andre europeiske land som også skal ha lagt inn konkrete tilbud på Yttergård Jenssen.

Den ene klubben spiller i Championship i England, noe som vil si nivået under Premier League. Interessen har, etter det iTromsø forstår, også vart en god stund fra laget i det som regnes som en av verdens tøffeste ligaer som spilles med 24 lag og 46 kamper fra august til mai.

Les også

Landslagsspillerens proffliv: - En medspiller nektet å sentre til meg i 1,5 år

Tar ikke avgjørelse ennå

Den siste klubben skal være en toppklubb i Hellas som jevnlig spiller europacup. Yttergård Jenssen har tidligere avvist at han kommer til å dra til Tyrkia, men det har ikke stoppet klubben fra nabolandet Hellas fra å gjøre et framstøt.

— Ruben konsentrerer seg om landskampene nå, og som jeg har sagt den siste tiden så venter vi til samlingen er over før vi tar en avgjørelse, sier agent Kent Karlsen som ikke ønsker å kommentere iTromsøs konkrete opplysninger om klubber.

Yttergård Jenssen lader opp til søndagens oppgjør mot Belgia i Brussel som er den siste av tre privatlandskamper før sommeren.

Han skriver i en sms til iTromsø at ”fokuset er på landslaget. Jeg har ikke skrevet under for en annen klubb. Men er nært.”

Publisert: