Svennis ville punge ut 420 mill. for Lyn-juvelen som glapp for Brann

Kina vil bli en stormakt i fotball, og pengene sitter særdeles løst.

Odion Ighalo er ønsket i Kina, men Watford nekter å selge til pengesterke Shanghai.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Denne uken signerte den brasilianske stjernen Hulk for Shanghai SIPG, som trenes av svenske Sven-Göran Eriksson. Pris: Over en halv milliard kroner (55 mill. euro).

Men Shanghai-klubben har enda mer penger de ønsker å svi av på fotballspillere.

Engelske medier, deriblant The Guardian, skriver at kineserne har lagt inn et bud på Watford-spissen Odion Ighalo pålydende 38 millioner pund – drøyt 420 millioner kroner.

Sven-Göran Eriksson har blant annet vært landslagssjef for England. Nå er han trener i Shanghai.

Ifølge avisen har Watford avslått budet på nigerianeren. Ighalo scoret 17 mål på 42 kamper forrige sesong, og klubbeier Giampaolo Pozzo ønsker ikke å selge spilleren som har fire år igjen av kontrakten med Watford.

Skulle erstatte Helstad

Ighalo spilte i Lyn, som nå ligger i 3. divisjon, i 2007 og 2008. Sommeren 2008 var han på vei til Brann som erstatter for Thorstein Helstad. Brann mente de hadde en «gentleman’s agreement» med spilleren, men intet var signert. Sagaen endte med at Ighalo skrev under for italienske Udinese.

Watford ble nummer 13 i Premier League sist sesong. Ikke bare Ighalo har gjort seg attraktiv for andre klubber: Troy Deeney har vært ønsket av seriemester Leicester, men Watford sa nei også her.

I stedet forsterker Watford seg. Fredag ble det kjent at Belgias landslagsforsvarer Christian Kabasele går til Premier League-klubben. Han kjøpes fra Genk.

  • PS : Odion Ighalo er tatt ut i Nigerias OL-tropp og må derfor trekke seg fra tirsdagens showkamp mellom Lyn og Vålerenga, som markerer Lyns 120-årsjubileum.
Publisert: