Russisk nyhetsbyrå: – Mutko går midlertidig av som fotballpresident

Russlands omstridte visestatsminister Vitalij Mutko tar en pause fra vervet som landets fotballpresident, melder det russiske nyhetsbyrået TASS.

Vitalij Mutko gir slipp på stillingen som Russlands fotballpresident i et halvt år. Det skriver et russisk nyhetsbyrå.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Mutko fratrer fra rollen som øverste sjef i Russlands fotballforbund (RFS) i seks måneder, men fortsetter videre som leder for organisasjonskomiteen til neste års VM-sluttspill.

Forbundsdirektør Alexander Alajev skal ha blitt ansatt som midlertidig fotballpresident i Mutkos fravær.

Like før jul ble det rapportert at Mutko kom til å gå av som både fotballpresident og sjef i organisasjonskomiteen for VM. Den informasjonen ser ikke ut til å ha vært helt nøyaktig.

Mutko skal den siste tiden ha vært under press fra Det internasjonale fotballforbundet (FIFA). Så langt har FIFA utad gitt sin støtte til den russiske visestatsministeren selv om han er dypt involvert i den russiske dopingskandalen.

Mailutveksling med dopingtopp

Mutko var idrettsminister da Russland drev utstrakt og systematisk dopingjuks under Sotsji-OL på hjemmebane, og IOC har utestengt ham fra olympiske leker på livstid.

Da den mye omtalte McLaren-rapporten kom i 2016, var Mutko en sentral mann. Rapporten sa blant annet at den russiske idrettsministeren hadde vært involvert i den systematiserte dopingen i Russland.

Den russiske dopingvarsleren Grigorij Rodtsjenkov, som var ansvarlig for dopinglaboratoriet under OL i Sotsji, har blant annet gitt ut mailutveksling mellom seg selv og Mutko. I denne mailutvekslingen har Mutko altså vært med på å skjule russisk doping.

Likevel har altså Mutko fått sitte som president i det russiske fotballforbundet. Visestatsministeren er altså fortsatt leder for organisasjonskomiteen for fotball-VM til sommeren.

Les også

Frem til nå har de fleste russerne nektet. Nå erkjenner skøytehelten: – Alt er ikke fiksjon

Anket til CAS

Mutko forklarte avgjørelsen med at han ikke vil at fotballforbundet skal bli forstyrret når Idrettens voldgiftsrett (CAS) skal behandle anken hans mot utestengelsen fra alle framtidige OL.

– Jeg har derfor bedt om at bli fritatt for mine plikter i opptil seks måneder, sa Mutko etter styremøtet.

Han opplyste at anken til CAS blir levert inn tirsdag. Mutko var idrettsminister da Russland drev utstrakt og systematisk dopingjuks under Sotsji-OL på hjemmebane, og Den internasjonale olympiske komité (IOC) har utestengt ham fra olympiske leker på livstid.

Publisert:
  1. Doping
  2. IOC

Mest lest akkurat nå

  1. Person til sykehus med stikkskader etter alvorlig voldshendelse

  2. Mytene lever i Stavanger-regionen. Er det på tide å kvitte seg med dem?

  3. Saktegående trafikk på E39 sør for Ålgård - køen minker

  4. Tøff høst for flere familier – mange vil slite med økonomien

  5. Skadet 18-åring utskrevet fra sykehus

  6. Politiet etterlyser «Rambokniv» - ber folk sjekke hagene