Elendigheten startet med Barrantes

AaFK-strategen kom til stadion 20 minutter før start. Les kommentaren.

HÅPLØST SENT UTE: Klokka er 18.40 i går kveld, det er 20 minutter igjen til avspark for AaFK-MFK. Og da kommer Michael Barrantes til stadion, rett fra Oslo-flyet. 60 timer etter at kampen Jamaica-Costa Rica var slutt. Elendigheten for AaFK er i gang, og det ble bare verre.
 • Helge Skuseth
  Helge Skuseth
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Fredagens elendighet for AaFK startet med at strategen Michael Barrantes ikke kom til Color Line stadion før klokka 18.40, rett fra Vigra flyplass, 20 minutter før kampstart. Selvsagt måtte han starte på benken, noe annet hadde vært idiotisk.

Men hvorfor i all verden gjør Barrantes dette? Han visste at AaFK skulle spille sesongens viktigste kamp, mot erkerivalen foran fullt hus. Og AaFK var utrolig giret på å få ham hjem fra Jamaica, der Costa Rica spilte 2-2 mot hjemmelaget og definitivt sikret VM-plassen.

Barrantes hadde lovet AaFK på tro og ære å reise rett fra Jamaica til Norge, ikke via Costa Rica. For det hadde han ikke tid til, om han skulle få litt hvile foran Molde-kampen. Men etter at VM-plassen ble sikret på Jamaica dro hele landslagstroppen tilbake til Costa Rica for å feire – og Barrantes ble med hjem til jubelfeiringen.

Knekkende

En kansellering av et fly fra New York førte til ytterligere forsinkelse, og dermed ankom han altså Ålesund minutter før avspark. For de andre spillerne er dette knekkende, selv om ingen vil si det høyt. Fra før manglet de viktige spillere som Leke James og Matland, og med også Barrantes ute krympet selvtilliten allerede før kampen var i gang. Tror jeg.

For det AaFK viste utpå kunstgresset før pause var horribelt. Oppdekningen på cornere var akkurat som det Norge drev med mot Sveits tirsdag, altså ikke-eksisterende. Og Demar Phillips? Nå har han vært skadet oftere enn jeg orker regne på, og når han så endelig gjør comeback ødelegger han for hele laget ved å plante kneet i låret på Tommy Høiland forut for en corner. Og fikk korrekt rødt kort. En vanskelig oppgave ble nesten umulig.

Også rødt

Greit at Høiland kan terge på seg en gråstein, og selv fikk rødt kort midt i 2. omgang. Men det er ingen unnskyldning for Phillips. Dette var bevisst, og han får tre kampers karantene. Skammelig overfor klubb og lagkompiser, rett og slett.

Man må si at AaFKs Jamaica-erfaringer har vært heller dårlige. Og frister ikke til ytterligere gjentakelse.

En grufull Grytebust-tabbe og et dumt straffespark kronet nok en elendig AaFK-kveld i møtene mot Molde. Molde var best – nok en gang.

Publisert:
 1. Fotball
 2. Kommentar
 3. Helge Skuseth
 4. Aalesunds FK
 5. Eliteserien

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking106311981121
3Molde9612179819
4Strømsgodset94231313014
5Aalesund94231011-114
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Camilla stygt skada under handballkamp i Storhallen: – Dei tribunane skulle aldri ha stått der

 2. Nå skal flere tas

 3. Mange prøvde seg i konkurransen – nå er fem finalister klare

 4. Disse veiene stenges under Tour of Norway til helgen

 5. Storstilt hytteutbygging i Sandnes: Opnar for mange nye hytter i naturområde

 6. MC i trafikkuhell på Austrått