Oilers-treneren fornøyd tross tap: – Vi kommer som en kule

Kristian Forsberg og resten av Oilers-laget tapte 3–1 for Sparta. Men prestasjonen var ikke noe å skamme seg over.

Oilers tapte for Sparta, men prestasjonen hadde fortjent mer enn null poeng. Oilers er på rett vei, forsikrer trener Pål Gulbrandsen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

SARPSBORG: Oilers kom ned på jorden igjen etter to seire på rad. Sparta ble for sterke og vant 3–1 i Sparta Amfi.

Kyle Osterberg, Kalle Ekelund og Greg Wolfe scoret målene for sarpingene. Oilers’ trøstemål var signert Josh Soares.

Vi fulgte kampen direkte:

Les også

Direkte: Kan Oilers ta sin tredje strake seier? Følg kampen mot Sparta og chat med vår reporter

Åpnet med straffebom

Det ble ikke noe trivelig gjensyn med Tommy Kristiansen for Oilers-guttene. 28-åringen fra Sarpsborg hadde ingen planer om å takke for sist ved å gi Pål Gulbrandsen & co. noe som helst i Sparta Amfi.

Og etter de første 20 minuttene kunne man sette to streker under akkurat det. For Sparta scoret to ganger på fire(!) skudd i åpningsperioden.

Kyle Osterberg og kalle Ekelund sendte sarpingene til første pause med ledelse. Og Tommy Kristiansen viste ved flere anledninger at han er en strålende ishockeyspiller.

Oilers fikk ikke vist det samme. 15 skudd på mål forteller at planen var å plage hjemmelagets målvakt Samuel Ward. Uten at han bukket under for presset.

Oilers fikk sjansen på straffeslag allerede før et minutt var spilt. Men Peter Lorentzen var aldri i nærheten av å score.

Målene var det Sparta som sto for.

Kristian Forsberg pådro seg 2+10 minutters utvisning for takling mot nakke/hodet på en Sparta-spiller. Oilers-kapteinen var ingen populær mann i Østfold lørdag.
Les også

Oilers våknet etter å ha blitt paralysert av MS

Tøff takling

Oilers kom på isen med en voldsom intensitet og gnist i spillet sitt i 2. periode. Og laget hadde også et klart overtak: De klarte å legge skikkelig press på Sparta i store deler av perioden.

Skuddene haglet mot hjemmelagets mål, uten at det ble spesielt farlig. Sparta-målvakten hadde bra kontroll på det som kom.

Tommy Kristiansen og Josh Soares hadde en liten disputt. Kristiansen virket spesielt oppmerksom på Soares og delte ut noen karameller i nærkampene med Oilers-veteranen. Det fikk det til å tenne til mellom de to. Det roet seg imidlertid greit etter litt dytting og smågruff.

Ingen mål i midtperioden. Men utvisninger var det nok av. Oilers-kaptein Kristian Forsberg fikk 2+10 minutter for takling mot nakke/hodet på Spartas Kyle Osterberg.

Forsberg var uenig, men det var det ingen i Sparta Amfi som tok hensyn til.

Les også

Storspilte da Oilers endelig slo Frisk: – En viktig seier

Sluttspurt

Sparta var mer med i 3. periode. Klarte å drive opp tempoet i spillet igjen, og da klarte aldri Oilers å legge det samme presset på hjemmelaget som de klarte i 2. periode.

Pål Gulbrandsen tok ut keeper i jakten på redusering. Og fikk betalt umiddelbart. Josh Soares reduserte med halvannet minutt igjen.

Oilers presset på for mål nummer to, men fikk ikke utligningen de jaktet på.

I stedet kunne Greg Wolfe sette 3–1 i åpent mål 19 sekunder før slutt.

Dermed stoppet Oilers på to strake seire – for denne gang.

Trener Pål Gulbrandsen var ingen slagen mann etter tapet. Han var fornøyd med det han fikk se.

– Det var veldig bra i 60 minutter. I dag spilte vi en veldig bra hockeykamp. Vi gjorde alt utenom å score nok mål. Effektiviteten manglet, men vi hadde intensitet, duellspill og smartness, sier Gulbrandsen.

– Nå blir oppgaven å holde det nivået i hver kamp fremover, da kommer vi til å komme som en kule.

Spesielt 2. periode var Oilers meget solide.

– Det var feigt parti. Vi gjorde veldig mye riktig i dag. Det er kjipt å tape slike kamper, men det kommer seg.

– Hva føler du er hovedårsaken til at det begynner å sette seg nå?

– Vi er gode kollektivt, det er sånn vi skal se ut. Laget har vært på rett vei lenge. Men det har vært forandringer i laget, endring av roller, sykdom, skader, to mann er byttet ut. Men nå begynner rollene å sette seg igjen. Men vi må være jevne og ikke duppe for mye i prestasjonene.

Publisert: