Håpet om fotball-VM lever for krigsherjede Syria

Uavgjort mot Iran gjør at landet skal spille playoff mot Australia.

Syria kan juble etter 2–2 mot Iran. Poenget gjør at håpet om fotball-VM i Russland neste år lever. Foto: Vahid Salemi / TT / NTB Scanpix

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Sør-Korea er klar for fotball-VM for niende gang på rad. Til sluttspillet i Russland skal også Saudi-Arabia.

Sørkoreanerne sikret seg VM-plass ved å klare 0-0 på bortebane mot Usbekistan i avslutningsrunden av den asiatiske VM-kvalifiseringen tirsdag. Usbekistan ville sikret VM-billetten med seier, men uavgjortresultatet betydde i stedet at laget måtte nøye seg med den sure fjerdeplassen i gruppespillet. Den gir heller ikke omspill.

Les også

Dette er ekspertenes råd til et Fotball-Norge i krise: – Vi må gjøre to ting

Krigsherjede Syria reddet nemlig tredjeplassen med 2-2 borte mot Iran og skal ut i det nevnte omspillet. Lenge så riktignok VM-drømmen ut til å briste, men tre minutter på overtid kom 2-2-scoringen som ga det nødvendige poenget. Omar Al Soma var målscorer.

Målforskjellen skilte til slutt Syria og Usbekistan i kampen om tredjeplassen i gruppe A i den asiatiske kvalifiseringen.

Syriske supportere i Teheran holder opp et bilde av president Assad. Foto: Vahid Salemi / TT / NTB Scanpix

I omspillskampene som nå venter skal Syria ut mot lag nummer tre fra gruppe B. Det blir enten Australia eller Saudi-Arabia.

Vinneren av det oppgjøret møter så lag nummer fire i VM-kvalifiseringen for Nord- og Mellom-Amerika og Karibia. I potten der ligger én billett til sluttspillet i Russland neste sommer.

Stor stemning i Damaskus under kampen tirsdag kveld. Foto: OMAR SANADIKI / X03682

Iran var for VM-klare som vinnere av gruppe A i asiatiske kvalifiseringen allerede før tirsdagens kamp. Sør-Korea slår altså følge til Russland som gruppetoer.

I gruppe B var Japan på forhånd VM-klare som gruppevinner, mens Saudi-Arabia kunne sikre sitt avansement med seier mot nettopp japanere. Australia var gruppetoer med grep om VM-billetten i noen timer etter sin 1-0-seier over De forente arabiske emirater tirsdag, men Saudi Arabias 1-0-seier over Japan gjorde at laget må nøye seg med omspill.

Publisert:
 1. Fotball-VM
 2. Saudi-Arabia
 3. Usbekistan
 4. Sør-Korea
 5. Syria

Mest lest akkurat nå

 1. Drapssiktede tok strømmen for å lure ofrene ut

 2. Lokalfotballen ruller igjen: Tidligere Viking-spiss scoret i comebacket

 3. Suldal hastestenger skole og SFO

 4. 50 vaksinedoser i Stavanger gikk utenom prioriteringslista

 5. Da bilselgeren forvandlet funkishuset, fikk han en helt spesiell utsikt

 6. SV mest fram i ny måling: - Kødder du?