Håpet om fotball-VM lever for krigsherjede Syria

Uavgjort mot Iran gjør at landet skal spille playoff mot Australia.

Publisert: Publisert:

Syria kan juble etter 2–2 mot Iran. Poenget gjør at håpet om fotball-VM i Russland neste år lever. Foto: Vahid Salemi / TT / NTB Scanpix

Sør-Korea er klar for fotball-VM for niende gang på rad. Til sluttspillet i Russland skal også Saudi-Arabia.

Sørkoreanerne sikret seg VM-plass ved å klare 0-0 på bortebane mot Usbekistan i avslutningsrunden av den asiatiske VM-kvalifiseringen tirsdag. Usbekistan ville sikret VM-billetten med seier, men uavgjortresultatet betydde i stedet at laget måtte nøye seg med den sure fjerdeplassen i gruppespillet. Den gir heller ikke omspill.

Les også

Dette er ekspertenes råd til et Fotball-Norge i krise: – Vi må gjøre to ting

Krigsherjede Syria reddet nemlig tredjeplassen med 2-2 borte mot Iran og skal ut i det nevnte omspillet. Lenge så riktignok VM-drømmen ut til å briste, men tre minutter på overtid kom 2-2-scoringen som ga det nødvendige poenget. Omar Al Soma var målscorer.

Målforskjellen skilte til slutt Syria og Usbekistan i kampen om tredjeplassen i gruppe A i den asiatiske kvalifiseringen.

Syriske supportere i Teheran holder opp et bilde av president Assad. Foto: Vahid Salemi / TT / NTB Scanpix

I omspillskampene som nå venter skal Syria ut mot lag nummer tre fra gruppe B. Det blir enten Australia eller Saudi-Arabia.

Vinneren av det oppgjøret møter så lag nummer fire i VM-kvalifiseringen for Nord- og Mellom-Amerika og Karibia. I potten der ligger én billett til sluttspillet i Russland neste sommer.

Stor stemning i Damaskus under kampen tirsdag kveld. Foto: OMAR SANADIKI / X03682

Iran var for VM-klare som vinnere av gruppe A i asiatiske kvalifiseringen allerede før tirsdagens kamp. Sør-Korea slår altså følge til Russland som gruppetoer.

I gruppe B var Japan på forhånd VM-klare som gruppevinner, mens Saudi-Arabia kunne sikre sitt avansement med seier mot nettopp japanere. Australia var gruppetoer med grep om VM-billetten i noen timer etter sin 1-0-seier over De forente arabiske emirater tirsdag, men Saudi Arabias 1-0-seier over Japan gjorde at laget må nøye seg med omspill.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Gunnar Eiterjord slutter som sjef for Rogfast

 2. Folk på byen har allerede endret drikkevaner

 3. Her blir det nytt kjøpesenter og sykehus

 4. Leteaksjon etter mann (63)

 5. Nattklubbene i Stavanger og Sandnes får åpne klokken 20

 6. Følg med på nyttår rundt i distriktet på våre webkameraer

 1. Fotball-VM
 2. Saudi-Arabia
 3. Usbekistan
 4. Sør-Korea
 5. Syria