City slo tilbake etter tung uke

Ti mann holdt til å slå Hull i Premier League lørdag etter en uke hvor storklubben har forsvunnet hodestups ut av to turneringer.

David Silva med et forsiktig smil etter en perlescoring som fortjente de bredeste glis.
 • Jørgen Tjærnås
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Den siste uka har vært av det meget tunge slaget for Manchester City, som for to uker siden vant ligacupen. Først forsvant laget ut av FA-cupen mot Wigan søndag, før Barcelona sendte de lyseblå ut av mesterligaen onsdag.

Dermed er det kun ligafotball som venter resten av sesongen for Manuel Pellegrinis mannskap. Der har laget til gjengjeld alt å spille for. Avstanden til ledende Chelsea var på ni poeng før kampen, samtidig som Manchester City tre kamper til gode å spille.

Første steg på veien mot å kjempe om seriegullet ble tatt lørdag, da Hull ble slått 2-0 etter mål av David Silva og Edin Dzeko. Men kampen vil også huskes for et par svært diskutable situasjoner med dommer Lee Mason i en sentral rolle.

Kontroversiell utvisning

I kampen mot Hull tok det ikke lang tid før det ble virkelig fyr i oppgjøret. Like før det var spilt ti minutter kom avgjørelsen som vil bli husket fra kampen, da Manchester City-kaptein Vincent Kompany ble utvist etter en kontroversiell situasjon.

Midtstopperen hadde ballen i beina, med nesa vendt mot eget mål. Hull-angriper Nikita Jelavic luktet muligheten, og gikk i kroppen på Kompany. Jelavic stjal ballen, men kom seg ikke nærmere mål, siden Kompany gjorde det han kunne for å holde igjen spissen. Dommer Mason blåste for frispark, og hadde da lite annet valg enn å vise ut Kompany, som var sterkt uenig i avgjørelsen.

Vincent Kompany var ikke voldsomt imponert over dommer Lee Masons avgjørelse da midtstopperen ble utvist.

Og det er mulig å forstå belgierens frustrasjon. For reprisene viste at han nok selv skulle hatt frispark for måten Jelavic gikk inn i ham på. — Når dommeren ikke dømmer i forkant, så er det riktig med utvisning. Men jeg mener det skulle vært frispark til Kompany først , sa TV 2s ekspert Petter Myhre i studio i pausen, og møtte enighet fra Claus Lundekvam og Erik Thorstvedt.

– Kompany skulle hatt et klart frispark før han taklet Jelavic, men dommeren så det ikke, mente manager Pellegrini.

Perlescoring

Men det tok timanns-City kun fire minutter med spill i undertall før de tok ledelsen. **David Silva fikk ballen et stykke fra mål, brukte to

David Silva fikk god tid til å sikte før han satte inn 1-0 mot Hull.

berøringer på å trekke seg innover, før han skrudde ballen mot mål fra 25 meters hold.** Skuddet var perfekt plassert, og sneik seg inn ved stolpen bak en sjanseløs Hull-keeper Allan McGregor.

Etter en halvtime var høyreback Pablo Zabaleta svært nær ved å doble ledelsen. Argentineren fikk en høy ball, brukte en touch på å legge til rette, før han på volley smalt til fra 20 meter. Ballen gikk i undersiden av tverrliggeren, ned på målstreken, og spratt ut.

– Hadde vi holdt nullen i 15-20 minutter til etter utvisningen, kunne dette blitt en annen kamp. Men Silvas mål forandret alt, og vi måtte jage en utligning. Vi er skuffet, fordi vi hadde en fordel som vi ikke tok vare på, sa Hull-manager Steve Bruce etter kampen.

Like før pause var Hull og Jake Livermore farlig frampå. Men midtbanespillerens skudd fra 18 meter strøk seg like utenfor stolpen. Litt tidligere hadde David Meyler satt ballen i mål for vertene. Assistentdommeren var imidlertid oppe med flagget, etter at tre Hull-spillere hadde vært i offside.

Etter hvilen startet Hull med et par gode muligheter. Størst var muligheten Jelavic fikk etter et frispark. Spissen, hentet fra Everton i januar, løp seg fri fra sin oppasser, men klarte ikke bedre enn å styre skuddet rett på keeper Joe Hart.

Rasende Hart

Med en halv omgang igjen å spille fikk dommer Mason servert en ny, vanskelig avgjørelse. Hull-innbytter George Boyd fikk en god pasning på løp inne i feltet, og tok den med seg fordi keeper Hart, før han falt i bakken.

Joe Hart var ikke fryktelig begeistret over George Boyds mislykkede forsøk på å skaffe Hull straffespark.

Hart ble rasende på Boyd, og mente kantspilleren filmet. Reprisene viste at landslagskeeperen nok hadde rett i påstanden, noe dommer Mason sa seg enig i. Samtidig så det ut til at Boyd ville blitt felt av Hart like etter, om han hadde holdt seg på beina, slik at han med fallet sitt kastet vekk en straffe.Bortelagets ti mann skapte ikke all verden. Men like etter straffesituasjonen burde Fernandinho doblet ledelsen, da han fikk tid og rom foran Hulls mål. Brasilianerens forsøk ble mer sleiv enn fininnstilt sikte, og ballen sneik seg utenfor stolpen. Like før slutt fikk Edin Dzeko en like god mulighet, men keeper McGregor kom seirende ut av duellen.

Det gjorde han imidlertid ikke da det var duket for returoppgjør mellom de to like før kampuret rundet 90 minutter. Målscorer Silva slo gjennom til Dzeko, som på første berøring kontrollert trillet ballen under McGregor til 2-0-ledelse. Det ble også sluttresultatet.

Dermed sørget City for å krympe avstanden opp til Chelsea til seks poeng, og altså to kamper til gode, før londonlaget spiller borte mot Aston Villa lørdag kveld. For Hull er det fortsatt kort vei ned til nedrykk, før resten av runden spilles i helgen.

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. Hull City
 4. Manchester City

Premier League

SVUTMP
1Manchester City22182254134156
2Liverpool21136255183745
3Chelsea23128346182844
4West Ham United22114741301137
5Tottenham Hotspur1911352622436
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Kun to elever igjen i klasserommet - resten er hjemme med korona

 2. Fascinerande dokumentar om verdas vakraste gut

 3. Koronapasient i 50-årene døde på SUS

 4. Vil ha bom mot russ og sextrafikk på landets lengste sandstrand

 5. Bensinprisen over 20 kroner i Stavanger

 6. Tor-Erlend (35) selger våt ved rett fra kløyvemaskinen: - Folk sikrer seg ved til neste vinter