Henning Berg vil stoppe «Blackburn-muldvarper»

<p>Nordmannen liker dårlig at lagoppstillingen lekker ut dagen før kamp.</p>

Publisert: Publisert:

London, England 20121103.Henning Berg, som får sin debut som Blackburn-manager, før Football League Championship-kampen i fotball mellom Crystal Palace og Blackburn Rovers på Selhurst Park lørdag ettermiddag.Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo / NTB scanpix Foto: Vegard Grøtt, Scanpix

  • Lars Heltne
iconDenne artikkelen er over syv år gammel
  • Følg dagens kamper i Championship her!

Mange hevet på øyebrynene da Henning Berg gikk rett fra jobben som TV 2-ekspert til manager i engelske Blackburn.

Etter tre uker i sjefstolen på Ewood Park, har den tidligere Lyn— og Lillestrøm-sjefet sanket ett poeng. Det kom mot Huddersfield i forrige runde, da Lee Novak spolerte Blackburn-festen med sin utlikning fem minutter på overtid.

Skal holde tett

Det har vært mye uro i Blackburn denne sesongen, som i snitt har hatt 8000 færre tilskuere på tribunene enn de hadde i fjor.

Mark Atkins, som vant Premier League med Blackburn i 1995, maner til unison støtte for å ta klubben tilbake til det øverste selskap i England.

- Alle må stille seg bak manageren og sørge for at Blackburn rykker opp. Ved å sikre sportslig suksess vil fansen også støtte eierne, sier Akins til Lancashire Telegraph.

Lørdag står Birmingham på motsatt banehalvdel, et lag som ligger på 18. plass i Championship. I jakten på sin første seier er Berg opptatt av å stoppe ”lekkasjer” om lagoppstillingen. De to siste kampene har oppstillingen blitt offentliggjort via Twitter og andre sosiale medier av personer som følger klubben tett.

— Det er ikke sikkert slike ting har så stor effekt, men vi vil ikke gi motstanderen for mye informasjon, sier Berg til avisa.

Likevel påpeker han at den største forbedringen må skje på banen.

- Når det er 30 sekunder igjen på klokka, skal vi holde bedre på ballen, sier 43-årigen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

PÅ TIDE MED SEIER: Ståle Solbakken og Wolves har slitt de siste ukene. FOTO: NTB SCANPIX

Frir til fansen

Også i Wolverhampton manes det til støtte om klubben som ikke har vunnet på de siste fem seriekampene. Det har gjort at fjorårets andre nedrykkslag fra Premier League har tolv lag foran seg på tabellen i kampen om å rykke opp igjen.

Ståle Solbakkens klubb har ikke vunnet siden de slo Blackburn på bortebane i september – før Henning Berg overtok ansvaret.

Midtbanespiller Dave Edwards peker på noe av de samme tingene som Berg når han skal forklare den labre poengfangsten.

— I de siste to hjemmekampene har vi mistet fokus i andre omgang. Det kan ikke skje denne helgen. Det er viktig at fansen kommer og støtter oss. Da kan vi gi dem noe å glede seg over. Det er en stund siden sist, sier Edwards til Midlands News.

Selv merker manager Solbakken presset før lørdagens møte med Brighton.

- Vi er i inne i en dårlig periode i en vanvittig liga. Situasjonen blir mer og mer alvorlig, og vi må bare forbedre oss, sa nordmannen etter tapet for Hull forrige uke.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Planen var bobiltur på 3000 kilometer. Det ble 15 – til Ølberg

  2. Konge­familien i sommer­modus

  3. Barnepsykolog om Alex-saken: - Avdekker svikt på svikt på svikt

  4. Prestens datter døde - nå er han regionleder i Human-etisk forbund

  5. De skulle egentlig til Portugal. Nå er de i stedet med på å redde sommeren for strand­hotellet på Sola

  6. Brudd på vannledning i Sandnes

  1. Engelsk fotball