Stjernespissen holdt sitt løfte til 8-åring - nå hylles han

Den tidligere Celtic-spissen John Guidetti (23) er ikke som alle andre fotballstjerner.

Den svenske stjernespissen John Guidetti (til høyre) sørget for at en 8-åring fikk en uforglemmelig kveld.
  • Pernille Ingebrigtsen
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Det er journalisten Andrev Walden som i et blogginnlegg forteller den koselige historien om John Guidetti, skriver svenske Aftonbladet.

Da den svenske stjernen var hjemme i Sverige, i en forstad i Stockholm hvor han selv vokste opp, ble han gjenkjent av en 8-åring som kom løpende bort og spurte om de to skulle spille fotball på en gressbane like i nærheten.

Far fryktet skuffet sønn

Guidetti hadde det travelt. Han skulle nemlig hjem for å se en kamp man ikke kan gå glipp av – Champions League-finalen mellom Barcelona og Juventus.

— Vi kan spille etter finalen, om du er våken da, sier Guidetti til gutten, ifølge Waldens blogginnlegg.

John Guidetti (til venstre) feirer på sitt karakteristiske vis etter scoring mot Italia i U21-EM.

8-åringen, som er sønnen til en venn av Walden, gjorde alt kan kunne for ikke å sovne under finalen. Hans far var imidlertid redd for at sønnens kveld kom til å ende i tårer – da han så det som lite sannsynlig at Guidetti ville holde sitt løfte og stille opp på fotballbanen kl. 23.30.

Les også

Svensk stjernespiss: - Deilas uttalelser ødela for meg. Det var kanskje målet og.

Bekrefter historien

Like etter dommeren hadde blåst av finalen, løp gutten ut på fotballbanen som ligger 50 meter unna – i håp om å få spille fotball med sitt store idol. Og der sto Ronny Deilas tidligere elev – klar til å spille fotball, midt på natten.

Aftonbladet skriver at de har vært i kontakt med guttens pappa som bekrefter historien, men ikke vil gi ytterlige kommentarer.

— Koster så lite

Etter å ha sikret 1-1 i siste gruppespillkamp mot Portugal onsdag kveld, er Sverige klare for semifinale i U21-EM i Tsjekkia. John Guidetti kommenterte selv hendelsen som hele Fotball-Sverige snakker om, etter at semifinalebilletten var sikret. Selv skjønner han ikke alt oppstyret.

— Kan jeg hjelpe til, så hjelper jeg til. Det krever så lite av meg, og gir så mye til ham. Det man kan gi tilbake, skal man gjøre, sier Guidetti til Aftonbladet.

— Jeg gjør ofte sånne ting, jeg synes det er gøy. Det koster så lite. Jeg ser ikke på det som min plikt, men det er noe jeg vil gjøre. Hadde jeg selv vært ti år og fått spille fotball med en spiller jeg så opp til - da hadde jeg blitt overlykkelig, fortsetter 23-åringen.

Les også

Italienske medier anklager Sverige for juks

Ønsket av mange

Guidetti har det siste året vært i Celtic, på lån fra Manchester City, men fortsetter ikke karrieren i Glasgow. Han blir heller ikke å finne i Manchester, hvor han er løst fra kontrakten. Mange klubber rundt om i Europa skal imidlertid være svært interesserte i den svenske nøkkelspilleren.

Publisert: