Sveits satte europamesteren på plass

Portugal var høyt oppe etter EM-triumfen i sommer, men landslaget kom brutalt ned på jorda da Sveits vant 2-0 i første runde i VM-kvalifiseringen.

De sveitsiske spillerne kunne juble for tre poeng mot Portugal.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

SVEITS-PORTUGAL 2-0

Portugal måtte greie seg uten Cristiano Ronaldo, som fortsatt ikke er klar etter sin skade. Lagkameratene greide å avgjøre EM-finalen mot Frankrike uten superstjernen, men kom til kort mot sveitserne i Basel.

Begge målene ble scoret i første omgang. Breel Embolo nikket 1-0 presist i hjørnet på keeperreturen etter at Rui Patrício ikke greide å holde et frispark fra Ricardo Rodríguez i det 24. minutt.

SVERIGE HELDIGE SOM FIKK ET POENG:

Les også

Nye Sverige innledet tiden etter Zlatan med poeng mot Nederland

S eks minutter senere doblet Admir Mehmedi da han skrudde ballen i hjørnet etter å ha blitt servert av Haris Seferovic fra dødlinja.

Portugal prøvde forgjeves å ta seg inn i kampen igjen. Nærmest uttelling var Nani da han kort før slutt nikket i stolpen fra kort hold.

Les også

Spanjol gir opp å bli UEFA-president, bare to kandidater igjen

For portugiserne er ikke Basel en lykkeby. Laget tapte to ganger der i EM-sluttspillet i 2008. Et skår i den sveitsiske gleden var det at Granit Xhaka på overtid fikk sitt annet gule kort og ble utvist.

I samme gruppe overrasket Færøyene med å ta poeng fra EM-deltaker Ungarn med 0-0 hjemme i Torshavn. Det er et resultat som iallfall ikke gjør fjorårets norske omspillsfiasko mot ungarerne lettere å legge bak seg.

Scoring av Valerijs Sabala ga Latvia 1-0-seier borte mot Andorra.

Klasseforskjell i gruppe H

Tre lag innledet VM-kvalifiseringens gruppe H med hver sin storseier. Tabellen er allerede delt på midten.

Første lederlag er Bosnia-Hercegovina, som knuste Estland 5-0 i Zenica. Emir Spahic scoret det første og det siste målet, mens Edin Dzeko, Haris Medunjanin og Vedad Ibisevic også bidro med hver sin scoring.

Belgia innledet jobben med å revansjere sommerens forsmedelige EM-exit i kvartfinalen mot Wales da Kypros ble satt på plass med 3-0 i Nikosia.

Romelu Lukaku scoret de to første målene, mens Yannick Carrasco fastsatte resultatet.

Hellas tok med seg en oppskriftsmessig 4-1-seier fra bortekampen mot Gibraltar, spilt på Estádio Algarve i Portugal. Konstantinos Mitroglou, Kostas Fortounis og Vasilis Torosidis scoret hvert sitt mål, mens Scott Wisemans selvmål sendte grekerne foran for godt etter at Liam Walker hadde utlignet.

Walker ble tidenes første målscorer for Gibraltar i en VM-kvalifiseringskamp. (©NTB)

Publisert: