Sterling om Liverpool-helten: Han er en magiker!

Tirsdag skrev han ny kontrakt. Onsdag skjøt Coutinho nærmere FA-cupfinale med et drømmemål.

DRØMMETREFF: Phillipe Coutinho (t.v.) og Raheem Sterling scoret målene da Liverpool avanserte til FA-cupens femte runde.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Bolton-Liverpool 1-2

På overtid, da omkampen i FA-cupens fjerde runde så ut til å gå mot ekstraomganger, fikk Phillipe Coutinho stjernetreff.

Skuddet fra 20 meter skrudde rundt hele Bolton-forsvaret og i lengste hjørne. Målet var rett og slett praktfullt og var et like praktfullt punktum på en heseblesende avslutning av omkampen.

Det er ikke mulig å feire en ny femårskontrakt på en bedre måte.

Bolton 1. Liverpool 2. Gjestene fra Merseyside slapp med skrekken etter at Eidur Gudjohnsen hadde sendt vertene i ledelsen.

— Da vi traff treverket gang på gang undret jeg på om det ikke var vår dag. Men vi ga oss ikke og Phillipes vinnermål var briljant. Han er en magiker, sa Raheem Sterling til BBC etter kampen.

— Du må være fortsette å være tålmodig, spesielt når du spiller mot 10 mann. Emre Can hadde en flott pasning på utligningsmålet, og avslutningen (fra Sterling) var bra. Avslutningen på vårt andre mål (Coutinho) var vidunderlig, skrøt Liverpool-manager Brendan Rodgers og fortsatte:

— Dette er en turnering vi ønsker å gjøre det bra i. Og heldigvis er vi videre til den neste runden, der vi møter Crystal Palace.

UTLIGNET: Raheem Sterling scoret 1-1-målet fem minutter før slutt mot Bolton.

Gerrards avskjedsdrømKaptein Steven Gerrard spilte sin seriekamp nummer 700 for Liverpool, han hadde vært kaptein i 465 av dem, og det store spørsmålet var om "Captain Fantastic" også ville score klubbens FA-cupmål nummer 700?

Og ville han holde liv i drømmen om å avslutte Liverpool-karrieren med FA-cupfinale på Wembley 30. mai på sin egen 35-årsdag?

Han var ikke langt unna, men skuddforsøket etter syv minutter ble avverget.

At Liverpool spilte godt er en betydelig overdrivelse. Men en satt likevel hele tiden med at de hadde en slags kontroll, med håndbrekket på.

Gode og bevegelige Raheem Sterling var nær scoring etter halvtimen. Avslutningen fra 15 meter var god. Men ballen traff stolpen. Nære, men ikke nære nok.

Ved pause satte en med følelsen av at Liverpool ville geare opp et hakk mot Bolton i den andre omgangen.

Gudjohnsen på straffe

I stedet var det laget fra nest øverste divisjon som tok ledelsen. Vertskapet fikk straffespark etter 58 minutter. Ungutten Zach Clough dro seg fri fra Liverpool-stopper Martin Skrtl. Dommeren dømte straffespark og den scoret evigunge Eidur Gudjohnsen (36) sikkert på.

— Det var aldri straffespark, konstaterte Rodgers etter kampen.

Storlag som Chelsea, Manchester City og Tottenham ble slått ut av lag fra lavere divisjoner i FA-cupens fjerde runde.

Nå så Liverpool ut til å lide samme skjebne.

Avslutningen ble svært livlig. Og Liverpool presset for utligning. Bolton fikk Neil Danns utvist etter to gule kort - og det gjorde ikke trykket fra gjestene noe mindre.

Jordan Hendersons avslutning traff stolpen kvarteret før slutt.

Det samme gjorde skuddforsøket fra Emre Can syv minutter før slutt.

HELTEN: Phillipe Coutinho ble den store helten da Liverpool avanserte til FA-cupens femte runde.

Men samme Can har en bra pasningsfot. Fem minutter før slutt, da drømmen om Wembleyfinale og FA-cuptriumf så ut til å glippe, fant han Sterling med en vakker og frekk vipp. Sterling plasserte ballen i mål og scoret Liverpools mål nummer 700 i FA-cupen. Etter nesten tre timer FA-cupfotball mot Bolton scoret endelig Liverpool.1-1, lagene var like langt, men det var gjestene som nå hadde det mentale overtaket.

Omkampen så ut til å gå til ekstraomganger. Men ett minutt på overtid scoret Phillipe Coutinho seiersmålet.

Liverpool møter Crystal Palace på bortebane i FA-cupens femte runde lørdag 14. februar.

Publisert: