Engelske medier hevder kinesere vil gi ni milliarder for Liverpool

Men klubbens eiere benekter at et salg er nært forestående.

Klopp og Alberto Moreno kan få kinesiske eiere.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Ifølge flere engelske medier, blant annet The Sunday Times og Sky News, vil den statlige kinesiske bedriften China Everbright gi 800 millioner pund for fotballklubben Liverpool. Det tilsvarer nærmere 9 milliarder norske kroner. Ifølge Sky News er summen 700 millioner pund, eller rundt 8 milliarder.

Blir oppkjøpet en realitet, vil det gjøre klubben til den rikeste i England, skriver The Times søndag.

LES OGSÅ:

Les også

Liverpool fikk bank av Premier League-ferskinger

Kilder Sky har snakket med sier at flere statligeide kinesiske selskaper skal være involvert i den eventuelle investeringen, og at de røde dermed kan følge Aston Villa, West Bromwich Albion og Wolverhampton Wanderers i rekken av klubber i kinesisk eie.

LES OGSÅ:

Les også

«Liverpool har knapt spilt slik siden storhetstiden. Alt stemte!»

LES OGSÅ:

Les også

Liverpool-helten: - Dette var mitt fineste mål

Klubben som spiller på Anfield eies i dag av amerikanere.

Liverpool er i dag eid av Fenway Sports Group, som benekter at et salg er nært forestående, skriver Liverpool Echo. De har tidligere sagt at de kan være villige til å selge en mindre del av aksjeene i klubben, men at et salg av hele klubben ikke er aktuelt.

I oktober 2010 kjøpte John W. Henry og Fenway Sports Group opp den tradisjonsrike klubben fra to andre amerikanere, Tom Hicks og George Gillett. Den gangen lå totalpakken på kjøpet på rundt 300 millioner pund, tilsvarende cirka 3,2 milliarder kroner.

Klubben med de røde draktene fikk en praktfull start på Premier League-sesongen da de slo Arsenal 4-3 i London forrige helg.

I går kom derimot laget som trener av tyske Jürgen Klopp kraftig ned på jorden med 2-0-tap mot nyopprykkede Burnley.

Publisert: